Bir çok kurum özür tayinlerini bitirdi, Devlet hala çözecek

Bir çok kurum özür tayinlerini bitirdi, Devlet hala çözecek

Devletin bürokratları, eş durumu tayinlerinde aranan kesintisiz 3 yıl şartını 70 gündür düzeltemedi.

Tüm memurların yer değişikliğini düzenleyen ve çerçeve yönetmelik olarak bilinen Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelikte, 16 Ağustos 2014 tarihinde değişiklik yapılmıştı.

Yapılan değişiklikle, eşi özelde sektörde çalışanların nakil isteyebilmesi için "eşin kesintisiz 3 yıl çalışmış olması" şartı getirilmiştir.

Bu ağır şart eleştiri konusu olunca, Başbakan Davutoğlu, 20 Mayıs 2015'te açıklama yapmış ve bu şartın 2 yıla indirileceğini belirtmişti.

Memurlar.net olarak bu açıklama üzerine yaptığımız değerlendirmede, 2 yıla indirmenin yeterli olmadığını ve kesintisiz ibaresinin esnetilmesi gerektiğine dikkat çekmiştik.

Ancak, Devlet, Devletin bürokratları, hem Ramazan ayında hem de Ramazan sonrasında, Başbakanlıkta, Devlet Personel Başkanlığında, kamu kurumu temsilcilerinin katılımıyla toplantıar düzenlemiş olmasına rağmen, bu küçük sorunu çözmemiştir.

Sorun o kadar gecikti ki, bir çok kamu kurumu özür durumu tayinlerini tamamladı. MEB gibi bir kaç kurum kaldı sadece. Bu saatten sonra yönetmelik değişse dahi, bir çok kurum için ancak gelecek yıl bir anlam ifade edecektir.

Kamu kurumu bürokratlarımızı 70 gün gibi uzun bir sürede, teknik ve küçük bir sorunu, onlarca geniş katılımlı toplantı düzenleyerek sorunu çözemediği için ayrıca ödüllendirmek gerekiyor sanırız.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.