Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Yüksekokul, Enstitü ve Fakültelerinde açık bulunan Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23., 25., 26. maddeleri ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Profesör, Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

* Profesör kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Doçent kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlıkları veya ilgili Yüksekokul Müdürlüğüne başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Prof.

Doç.

Yard.

Doç.

Aranan

Nitelikler

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Donanımı

1

-

-

(a), (b)

Makina Mühendisliği

Enerji

1

-

-

(a), (c)

Mekanik

-

1

-

(a), (ç)

Elektrik - Elektronik Mühendisliği

T elekomünikasyon

1

-

-

(a), (d)

Fen - Edebiyat Fakültesi

Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Edebiyatı

1

-

-

(a), (e)

Tarih

Yeniçağ Tarihi

1

-

-

(a), (f)

1

-

-

(a), (g)

Yakınçağ Tarihi

-

-

1

(a), (h)

Matematik

Uygulamalı Matematik

-

-

1

(a), (ı)

Topoloji

-

1

-

(a)

1

-

-

(a)

Cebir ve Sayılar Teorisi

-

1

-

(a), (i)

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Genel Biyoloji

-

1

-

(a), (j)

Psikoloji

Deneysel Psikoloji

1

-

-

(a), (k)

Kimya

Fizikokimya

-

1

-

(a), (l)

Felsefe

Sistematik Felsefe ve Mantık

-

-

1

(a) , (m)

Dilbilim

Dil Bilimi

-

-

1

(a), (n)

-

-

1

(a), (o)

Eğitim Fakültesi

Yabancı Diller Eğitimi

İngiliz Dili Eğitimi

-

-

1

(a), (ö)

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi

Matematik Eğitimi

-

1

-

(a)> (P)

Fizik Eğitimi

-

-

1

(a), (r)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Kentleşme ve Çevre Sorunları

-

1

-

(a), (s)

-

1

-

(a), (ş)

Hukuk Bilimleri

-

-

1

(a), (t)

İşletme

Üretim Yönetimi ve Pazarlama

-

-

1

(a), (u)

İktisat

İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat

-

-

1

(a)

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Turizm İşletmeciliği

-

-

-

1

(a), (ü)

Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü

-

Protez Malzemeleri ve Yapay Organlar

-

1

-

(a), (v)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların bilimsel çalışmalarını yayınlan ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların gömülü sistemler, yeniden betimlemeli sistemler, tasarım otomasyonu ve bilgisayar mimarisi konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(c) Adayların Teorik ve Hesaplamalı Newtonyen Olmayan Akışkanlar Mekaniği ve Reoloji konularında çalışmaları ve uzmanlığının olması gerekmektedir.

(ç) Adayların Deneysel Katı Mekaniği ve Mikromekanik alanlarında çalışmaları olması gerekmektedir.

(d) Adayların Sinyal İşleme, Konuşma İşleme ve Doğal Dil İşleme konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(e) Adayların Modern Türk Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat, Mitoloji ve Çağdaş Mitoloji Kuramları konusunda uzman olması gerekmektedir.

(f) Adayların Osmanlı tarihi alanında doktora yapmış olması, Yeniçağda Osmanlı ve İslam mimarlık ve şehir tarihi üzerinde yayınlar yapmış olması; Osmanlı tarihi konusunda tecrübesi olması gerekmektedir.

(g) Adayların İslam sanat ve kültür tarihi üzerine doktora yapmış olması, Anadolu ve İran kültür ve sanat tarihi konularında yayınlar yapmış olması, Türk ve İran tarihi konularında tecrübesi olması gerekmektedir.

(h) Adayların Osmanlı tarihi alanında doktora yapmış olması, Osmanlı toplumsal tarihi ve İslam hukuku tarihi alanlarında yayınları olması gerekmektedir.

(ı) Adayların olasılık alanında çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

(i) Adayların Sayılar Kuramı üzerinde çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

(j) Adayların moleküler toksikoloji, kanserde sinyal iletim yolaktan ve gen denetimi konularında çalışmış ve bu alanda uluslararası kabul görmüş hakemli bilimsel dergilerde yayın yapmış olması gerekmektedir.

(k) Adayların Bilişsel Psikoloji alanında uzman olması, İşlem Belleği konularında araştırma ve yayın yapmış olması gerekmektedir.

(l) Adayların Hesapsal Kimyanın Biyolojik Sistemlerin Moleküler Modellenmesi konusunda uzmanlaşmış olması gerekmektedir.

(m) Adayların etiğin çeşitli konularında, zihin felsefesinde ve benlik teorileri alanlarında uzmanlaşmış olması ve bu alanlarda uluslararası kabul görmüş bilimsel dergilerde yayın yapmış olması gerekmektedir.

(n) Adayların sözdizim ve arayüzleri ile çocuklarda işaret dili-sözlü dil edinimi ve ikidilliliği üzerine çalışmış olması, Türkçe, Türk İşaret Dili ve Amerikan İşaret Dili üzerine yayınlara sahip olması, işaret dili laboratuvarı tecrübesine sahip olması gerekmektedir.

(o) Adayların biçimbilim-sözdizim arayüzü ile dilsel belgeleme ve betimleme, tipoloji ve toplumdilbilim üzerine çalışmış olması, İrani diller ve Türkiye'deki azınlık dilleri üzerine yayınlara sahip olması gerekmektedir.

(ö) Adayların Türkçe'nin yabancı dil olarak öğretimi ve İngilizce yazma eğitimi alanlarında ulusal ve uluslararası yayın yapmış olması gerekmektedir.

(p) Adayların İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı'nda doçentliğini almış olması gerekmektedir.

(r) Adayların Fizik Eğitimi alanında kavramsal anlama, üst-biliş ve epistemoloji konularında uzmanlaşmış ve bu konularda uluslararası hakemli dergilerde bilimsel yayınlarının olması gerekmektedir.

(s) Adayların kentleşme, yerel yönetimler, demokratikleşme ve siyasi iktisat alanlarında uzmanlaşmış ve uluslararası hakemli dergilerde yayın yayın yapmış olması gerekmektedir.

(ş) Adayların kentlerde siyasal ve toplumsal yapı, sosyal politika, toplumsal eşitsizlik ve siyasi antropoloji alanlarında uzmanlaşmış olması ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlarının olması gerekmektedir.

(t) Adayların vatandaşlık hukuku, karşılaştırmalı siyaset, demokrasi teorisi, kentleşme ve tarihsel siyaset sosyolojisi konularında uzmanlaşmış ve alanında yayın yapmış olması gerekmektedir.

(u) Adayların endüstriyel pazarlama ve satış yöntemleri alanlarında uzmanlaşmış olmaları ve bu konularda uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerinin bulunması gerekmektedir.

(ü) Adayların doktora derecelerini "Organizasyon - Yönetim" bilim alanında almış olması, örgütlerde çeşitlilik yönetimi ve turizmin sosyokültürel sürdürülebilirliğe etkisi konusunda uzmanlığı ve yayınlarının bulunması gerekmektedir.

(v) Adayların Biyomalzeme alanında, özellikle kök hücre / biyomalzeme etkileşimi konusunda deneysel tecrübeye sahip olması gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.