Brüksel'de canlı bomba patladı ölü sayısı çok yüksek

Brüksel'de canlı bomba patladı ölü sayısı çok yüksek

BELÇİKA Brüksel Havalimanı ve bir metroda 3 patlama meydana geldi. Yetkililerin verdiği son bilgilere göre, patlamanın nedeni terör saldırısı. Saldırılarda 34 kişi öldü, 190 kişi yaralandı.

 

Brüksel patlamaları sonrası son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Havalimanı'nda meydana gelen 2 patlamanın ardından bölgeye yakın bir metro istasyonunda da patlama oldu. Brüksel'den gelen son haberlere göre ölü sayısı 34'e yaralıların sayısı ise 190'a yükseldi. 

BRÜKSEL'DE HAVALİMANI VE METRO PATLAMA

Brüksel Havalimanı'nda bugün sabah saatlerinde art arda 2 patlama yaşandı. Patlamanın biri apronda, diğeri terminal binasının içinde oldu. Brüksel'de terörün ikinci adresi ise kentin en işlem metro hattı oldu. 

Gelen son bilgilere göre Belçika Havalimanı'nda 14, metroda ise 20 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililerin verdiği bilgilere göre havalimanındaki iki patlamanın nedeni 'intihar saldırısı.' Metrodaki ise bombalı düzenek.

BRÜKSEL'DE TÜRK MAHALLESİNE POLİS BASKINI

Brüksel'deki bombalı saldırılar sonrasında çok sayıda Türk vatandaşının ikamet ettiği ve Türk mahallesi olarak adlandırılan Schaerbeek semtinde polis baskınları düzenlendiği bildirildi.

Belçika gazetelerinden De Morgen'un haberine göre; Schaerbeek mahallesine baskınlar düzenlendi ve bazı şüpheliler göz altına alındı.

YENİ BOMBA DÜZENEĞİ BULUNDU

Belçika kanalı VTM'ye göre polis, havaalanında patlamamış bir bomba yüklü kemer buldu. Kemerin kontrollü bir şekilde imha edildiği belirtildi.

Belçika'da bulunan Tihange adlı nükleer santralin önlem amaçlı boşaltıldığı bildirildi.

METRODAKİ PATLAMA AB'YE MESAJ MI?

Brüksel havalimanında meydana gelen 2 patlamanın ardından Avrupa Birliği (AB) kurumlarına 100 metre uzaklıktaki Maelbeek Metro İstasyonu'nda da patlama gerçekleşti.

Havalimanı ve metrodaki patlamalardan hemen sonra Belçika'da ülke genelinde güvenlik seviyesi en yüksek nokta olan 4'e çıkarıldı. Belçia hükümeti, güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Kentteki tüm otobüs, tramvay ve metro seferleri durduruldu. Halka "Evlerinizden çıkmayın"uyarısı yapıldı.

SALDIRIDA 1 TÜRK YARALANDI

 Brüksel havalimanındaki bombalı saldırıda bir Türk'ün ağır yaralı olarak Leuven hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

BELÇİKA BAŞBAKANI: KORKUMUZ BUGÜN GERÇEK OLDU

Belçika Başbakanı Charles Michel, Brüksel Havalimanı ve Maelbeek Metro İstasyonu'nda düzenlenen saldırılarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Michel, "Korktuğumuz oldu. Bugün ülkemiz için kara bir gün. Soğukkanlı ve dayanışma içinde olmalıyız" dedi.

Saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığını kaydeden Michel, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Belçika genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve Brüksel'de çok sayıda askerin görevlendirildiğini duyuran Michel, saldırıların Paris saldırısı şüphelilerinden Salih Abdusselam'ın yakalanmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığının şu aşamada bilinmediğini ifade etti.

BRÜKSEL HAVALİMANI'NDA PATLAMA ANI

PATLAMADAN ÖNCE SİLAH SESLERİ

Patlamanın, Amerikan Havayolları kontuarının yanında gerçekleştiği bildirildi. Tanıklar patlamanın yerel saatle 08:00'den kısa bir süre önce yaşandığını aktardı. Belçika haber ajansları, patlamalardan önce silah sesleri duyulduğunu bildirdi.

Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı. Buradaki fikir, patlamanın bir çeşit terör saldırısı olduğunu yönünde. Ama havalimanındaki hiçbir yetkili tarafından doğrulanmadı" dedi.

TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU

Brüksel Havalimanı'ndaki uçuşların durdurulduğu ve havalimanına giden tüm yolların kapatıldığı bildirildi. Brüksel seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağı Liege'e yönlendirildi.

IŞİD MİLİTANI BRÜKSEL'DE YAKALANMIŞTI

Brüksel Havalimanı'ndaki patlama, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın şüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Paris saldırganı Salah Abdeslam'ın yakalanmasından sonra teröristlerin intikam niteliğindeki bir saldırı gerçekleştirebilecekleri ihtimaline karşılık alarm durumunda olduklarını açıklamıştı. Belçika İçişleri Bakanı Jambon "Bir terröristi yakalamak diğerlerini harekete geçirebilir, bunu göz önünde bulunduruyoruz''ifadesini kullanmıştı.

internethaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.