Bu hafta hava durumu nasıl olacak?

Bu hafta hava durumu nasıl olacak?

Yurdumuzun büyük bir bölümünde, yarından sonra batı kesimlerden gelerek yağışlı hava hakim olacak. Termometreler mevsim normalleri üzerine çıkacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu son incelemler kapsamında, bugün yurdun büyük bir kısmında yağış söz konusu değil. Doğu bölgesi ile Marmara’nın parçalı ve çok bulutlu, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık bir hava olacağı düşünülüyor.

Yarın, Marmara ile Ege'nin batı ve kuzey kesimleri yağışlı havanın etkisi altına girecek. Söz konusu yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, Trakya ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde şiddetli olacağı değerlendiriliyor. Bunun dışında yağış olan yerlerde toz taşınımı meydana geleceği değerlendiriliyor. Aynı gün rüzgarın güneyli taraflardan kuvvetli şekilde eseceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü yurdun iç ve batı kısmında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış hakim olacak. Yağışların Ege'nin kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Aynı gün rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli eseceği öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu'nun iç ve batısında ise toz taşınımı kendini belli edecek.

Perşembe günü Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz'in batısı, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışlı hava bekleniyor. Yağışlar yurdun doğu civarlarında karla karışık yağmur şeklinde olacağı ölçüldü.

Cuma ve cumartesi yurdt geneli yağışlı bir hava söz konusu. Yağışların Doğu Anadolu'nun iç kesimleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmu ve kar şeklinde olacağı tespit edildi.

Pazar günü yağışlar yurdun doğu kısmına yönelecek. Ülkenin büyük bir bölümünde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yağış hava değerlendiriliyor. Yağışların kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı değerlendiriliyor.

Sıcaklık seviyelerinin ülkenin büyük bir kısmında yükselerek mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki bir haftalık zaman diliminde günün en yüksek sıcaklık seviyeleri, Ankara'da 18, İstanbul'da 16, Samsun ve Diyarbakır ve İzmir'de 20, Adana'da 25, Antalya'da 21 dereceye kadar artacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.