Bu okulda öğrenciler derse telefonsuz giriyor

Bu okulda öğrenciler derse telefonsuz giriyor

Telefonla oynadıkları için derse konsantre olamayan öğrencilere Ankara Gülveren Anadolu Lisesi’nde ilginç bir önlem alındı.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Son zamanlarda öğrencilerin hocalarıyla iletişimini ve derse konsantre olmasını engelleyen cep telefonuna Ankara Gülveren Anadolu Lisesi ilginç bir önlem aldı. Öğrencilerin telefonları okulun başlama ziliyle ellerinden alınıyor, okulun bitiş ziliyle birlikte geri veriliyor. Okul yönetimi tarafından yeni başlatılan uygulamayla öğrencilerin derslere daha iyi yoğunlaşması sağlanmak isteniyor.

VELİLERDE DESTEK VERİYOR

Uygulamada öğrencilerin sabah okula girdikten sonra telefonlarını toplamak için görevlendirilen sınıf temsilcisi öğrencilerden telefonlarını tek tek topluyor. Toplanan telefonlar özel hazırlanan dolaplara sınıf isimlerine göre konuluyor. Öğrenciler daha önce okulda dersi dinlemek yerine sık sık oyun oynuyor ve mesajlaşıyordu. Bu durumun önüne geçmek isteyen okul yönetimi velilerden de gereken desteği alarak öğrencilerin telefonlarını okul sınırları içerisinde kullanmalarını yasakladı. Telefonları okul bitene kadar dolaplarda kilitli olan öğrenciler acil bir durumda ailelerini aramak istediğinde öğretmenlerinden yardım alıyor.

İLETİŞİM KURMAKTA ZORLANIYORDUK

Öğrencilerin okulda derslere telefonla oynadıkları için konsantre olamadıklarını belirten öğretmenler velilerin uygulamaya büyük destek verdiğini söyledi. Uygulamanın ardından telefonları ellerinden alınan öğrenciler sitem etse de artık derslere daha çok yoğunlaşıyor. Bu duruma dikkat çeken öğretmenler ise telefonla oynayan öğrencilerle iletişim kurmakta zorlandıklarını belirterek telefonlar alındıktan sonra daha kolay iletişime geçtiklerini ifade ettiler.  

gazetehabervaktim.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.