Bu sene altın kaç olacak? Atilla Yeşilada yatırımcıya fiyat verdi

Bu sene altın kaç olacak? Atilla Yeşilada yatırımcıya fiyat verdi

Yatırım rehberi Atilla Yeşilada altın fiyatları hakkında yaptığı açıklamada son gelişmeler ışığında “Altının çok karlı bir yatırım olduğunu bana düşündürüyor” dedi.

Ekonomist Atilla Yeşilada altın fiyatlarının önünüzdeki süreçte yükselişine devam edeceğini vurgularken bu sene ons altın fiyatının 1900 – 2000 dolar bandına çıkacağını açıkladı.

ABD Merkez Bankası son FOMC toplantısında politika faizini sabit tutması altın fiyatlarının yukarı doğru yükselmesine neden oldu. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada son açıklanan faiz kararlarının ardından altın yatırımı yapanlar hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"ALTIN BU SENE 2 BİN DOLARI GÖRECEK"

Türkiye’nin önde gelen yatırım uzmanlarından Atilla Yeşilada altın fiyatı konusunda ısrarını sürdürdü. Yeşilada daha dünyadaki yükselen enflasyonun beklentilerin aksine dinmeyeceğini tekrarlayarak altın fiyatlarının yükseleceği iddiasını son konuşmasında da yineledi.

Yeşilada haftalık olarak yaptığı piyasa değerlendirmesinde altın beklentileri için şunları söyledi:

“Ağustos ayında sadece Türkiye’de değil dünyada da piyasalar sığlaşıyor. Bütün gelişmeler zamanlamasını kestiremesem de altının hala çok karlı bir yatırım olduğunu bana düşündürüyor. Bunun üzerine tabi politik belirsizlikleri ve bu delta varyantı nereye gidiyor sorusunu eklememiz gerekiyor. Yatırımcılar tabi ki risk tercihlerine göre çok geniş bir yelpazede sınıflandırılabilirler. Bunlardan riski sevenler altın yatırımı yapmaz. Kripto paraya yada bizim gibi ülkelere gelir. Tahvil faizlerine bakan bir grup, mesela emekli sandıkları, hayat sigortaları gibi çok büyük kurumsal fonlar çalkantı durana kadar ben altına gideyim diyecektir. Dolayısıyla fikirlerimi değiştirecek bir neden yok. Hızı ve zamanlaması tabi ki olaylara göre değişecek. Bu konuda yanılmış olabilirim. Ben ons altın bazında 1900 – 2000 dolar seviyesini bu sene görüleceği kanaatindeyim”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.