Bugün memur ve emekli zammı %37'ye ulaşacak

Bugün memur ve emekli zammı %37'ye ulaşacak

Enflasyon rakamları bugün açıklanıyor. Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alacağı Mayıs ayı enflasyonu ile daha da artması beklenirken bugün açıklanacak enflasyon rakamları ile milyonlarca memur ve memur emeklisi ile SSK ve Bağ Kur emeklileri iç

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün saat 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak. Memur ve emeklilerin zam oranlarına doğrudan etki edecek olan enflasyon rakamlarının yüzde 5'ten daha yüksek gelmesi bekleniyor.

KRİTİK HESAPLAMALAR BAŞLADI

İstanbul enflasyonu mayıs ayında yüzde 5,84 arttı. Ekonomistler ise yüzde 5,49 artış beklerken memur ve emeklilerin alacakları Temmuz zammı için Haziran ayı enflasyonu hariç yüzde 37'lik bir zam oluşması bekleniyor. Bu rakama Haziran ayı enflasyonunun eklenmesi ile milyonlarca memur ve emeklinin Temmuz ayı zam oranı kesinleşecek. İşte kritik hesaplamalar...

YÜZDE 5,49 ARTIŞ BEKLENİYOR

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 5,49 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Haziran Cuma günü açıklanacak mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

İTO AÇIKLADI: AYLIK ARTIŞ % 5,84 OLDU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) mayıs ayına ilişkin fiyat endekslerini yayınladı. Enflasyonda yükseliş devam ederken rekorlar da yeniden kırılıyor. Türkiye enflasyonu için öncü gösterge olarak nitelendirilen İstanbul'da enflasyon aylık bazda yüzde 5,84, yıllık yüzde 87,35 arttı.

MEMUR VE EMEKLİNİN ENFLASYON FARKI

Memur ve memur emeklilerinin 4 aylık enflasyon farkı yüzde 24,21 oldu. Mayıs ve haziran ayı enflasyonları ise henüz açıklanmadı. Bu iki veri hariç ilk 4 aylık verilere göre memur ve memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 7 +24,21 olarak gerçekleşti. Yani memur ve memur emeklilerinin oranı yüzde 31,21 oldu.

HAZİRAN AYI HARİÇ YÜZDE 37'YE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Bugün açıklanacak mayıs ayı enflasyonunu ekonomistler yüzde 5'ten yukarı beklerken memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile Temmuz ayı zam oranı Haziran ayı enflasyonu hariç yüzde 37'ye çıkması bekleniyor.

SSK VE BAĞ KUR EMELİ MAAŞ ZAMMI: %38'E ULAŞACAK

Temmuz ayında SSK ve Bağ Kur emeklileri altı aylık enflasyon oranında zam alaccaklar. Yılın ilk 4 ayı geride kaldı ve emekli maaşları için zam oranı yüzde 32'ye ulaştı. Mayıs ayı enflasyonu beklentiler dahilinde gelirse bu rakam yüzde 38'e ulaşacak ve Haziran ayı enflasyonu beklenecek. Kesin rakam Haziran enflasyonu ile ortaya çıkacak.

2022 YILI ENFLASYON RAKAMLARI (TÜİK)

AYLAR(2022 YILI)TÜFE(Tüketici Fiyatları)ÜFE (Üretici Fiyatları)

OCAK11,110,45

ŞUBAT4,817,22

MART5,469,19

NİSAN7,257,67

MAYIS

TOPLAM28,5334,53

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.