Bürokrasi yeniden yapılandırılacak

Bürokrasi yeniden yapılandırılacak

Hükümetin kurulmasının ardından gözler bürokrasiye çevrildi. Başbakan Binali Yıldırım, hükümetin birinci önceliğinin üreterek büyüyen ekonomi olduğunu vurgularken, buna uygun bir bürokratik yapı oluşturulacak.

Hazine Müsteşarlığı, Para Politikası Kurulu (PPK), Türkiye İstatistik Kurumu başta olmak üzere kritik kurumlarda atama trafiği başlayacak. Hazine Müsteşar Vekili Cavit Dağdaş'ın emekliliğini isteyeceği ifade edilirken, bu koltuk için Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç'in ismi geçiyor.

GELİR İDARESİ GÜÇLENECEK

Yeni dönemde Gelir İdaresi de yeniden yapılandırılacak. İdarenin uzman ve personel altyapısı güçlendirilecek. Türkiye İstatistik Kurumu'na da yeni atamanın en kısa sürede yapılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı da ekonomi konusunda aktif olarak sahada yer alacak. Ekonominin genel seyri ile büyük yatırımlardaki gelişmeler konusunda Külliye'de brifingler düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ekonomideki gelişmelere ilişkin düzenli olarak bilgi verilecek.

YATIRIMA CANİKLİ BAKACAK

Önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu'nda başbakan yardımcılarının görev alanları belirlenmişti. Buna göre, yatırımda dümene Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli geçti. Mehmet Şimşek ise paranın yönetiminde devam edecek. Kamu bankaları ve Hazine Şimşek'in sorumluluğunda olacak. TMSF, BDDK, SPK gibi özerk kurullar ise Canikli'yle ilişkili kurumlar olarak belirlendi. Canikli ayrıca eski Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın sorumluluğundaki yatırım ortamının iyileştirilmesi, yatırımların ve reformların koordinasyonu ile TBMM ile ilişkileri de yürütecek. Mehmet Şimşek'in sorumluluğundaki dış ticareti finanse eden Eximbank, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye devredildi. Böylece Ekonomi Bakanlığı'nda da iç-dış ticaret bütünlüğü sağlanacak.

HAZAL ATEŞ / Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.