Bürokrasinin temel sorunu: Beyefendiye sormam gerekiyor

Bürokrasinin temel sorunu: Beyefendiye sormam gerekiyor

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığındaki komisyonun yaptığı araştırmalara sonucunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin anayasal işleyiş açısından mükemmel işlediği, yüzde 99 başarılı olduğu, Anayasal bir aksama olmadığından Anayasal bir değ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin 1 yıllık sürecisinin doldurulması sonrası yaşanılan aksaklıkların giderilmesi ve sistemin değerlendirmek için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Yapılan çalışmalar genel itibariyle, kamuda görev alan bir genel müdür, görev kapsamına giren işlerde gelen taleplerin ne kadarını sonuçlandırmış, ne kadarının işlemi tamamlanmamış, taleplerin kaç tanesinin hangi gerekçelerle bekletildiği şeklinde sayısal veriler şeklinde kapsamlı değerlendirmeler yapıldı

Yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin anayasal işleyiş açısından mükemmel işlediği, yüzde 99 başarılı olduğu, Anayasal bir aksama olmadığından Anayasal bir değişikliğin söz konusu olmadığı, karşılaşılan aksaklıkların büyük oranda bürokrasi kaynaklı olduğu bildirildi.

Bu durumda, parti kurmaylarından elde edilen bilgilere göre, sisteme uymayan, başarısız olan, ayak uyduramayan, direncini sürdüren bürokratların görevden alınması için parti kurmayları yakın takipte olacak. Makul bir süre verilir, başarısız olan gider, yenisi gelir, şeklinde değerlendirmeler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında komisyon 300 başlıkta çalışma yürüttü ve her birimin kendisine ulaşan evrağı kaç günde imzaladığı veya beklettiğini tespit etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.