Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 97'inci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) arşivinden derlenen fotoğraflardan oluşan 1930-1960 Ankara fotoğraf sergisi TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde yapıldı.
BYEGM arşivinden 1930-1960'lı yıllarında Ankara


BYEGM Genel Müdür Mehmet Akarca, "Türkiye dünya üzerinde bu önemli coğrafi konuma sahip olmayı sürdürdükçe ve güçlendiği sürece aynı tehlikelerle karşı karşıya kalma ihtimalimiz büyük elbette. Ama tam 97 yıl önce olduğu gibi, bugün olduğu gibi ve bundan sonra da olacağı gibi birlik ve beraberlik içerisinde tüm bu sorunların üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum" dedi.









































Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Atatürk Garnizon Koşusu" düzenlendi.

Geleneksel ''Atatürk Garnizon Koşusu''na Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu ve Deniz Harp Okulu personeli katıldı. Kara Harp Okulundan başlayan Garnizon Koşusu, Kara Kuvvetleri Kavşağı-Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi-Akdeniz Caddesi-Gençlik Caddesi-Anıtkabir Tandoğan Girişi güzergahında yapıldı.





























