Çakıcı'ya rapor veren sağlık müdürü ve başhekim görevden alındı

Çakıcı'ya rapor veren sağlık müdürü ve başhekim görevden alındı

Organize suç örgütü hükümlüsü Alaattin Çakıcı'ya haftanın yedi günü sınırsız ziyaretçi izni sağlayan sağlık kurulu raporunu veren il sağlık müdürü ve başhekim görevden alındı. 'Yine de her şeyi Allah bilir.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde aylardır tedavi gören Çakıcı'ya süresiz sağlık kurulu raporu verilmesi önce başsavcının, ardından da raporu veren başhekim ve il sağlık müdürünün görevden alınmasına neden oldu.

Karar gazetesi yazarlarını ölümle tehdit eden Çakıcı için 22 Haziran'da hazırlanan sağlık raporunda ziyaretçi sınırının kaldırılması istenmişti. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Tekin Akça ile 6 uzman doktorun imzaladığı süresiz sağlık kurulu raporunda, Çakıcı'da 16 farklı türde hastalık olduğu, altısının ölümcül risk taşıdığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Akrabaları ve yakın arkadaşları ile haftanın 7 günü saat 09.00 ile 20.00 arasında hem sağlığı hem morali aynı zamanda helalleşme açısından bu zaman dilimleri arasında, istediği isimlerle, kişi, sayı adeti koymadan, kendisi için bu ziyaretler hastalıklarının kontrol edilebilmesi için ve morali açısından yeniden hayata bağlayabilir. Yine de her şeyi Allah bilir. Odasında her türlü açık görüş yapılabilir."



Raporu inceleyen Türk Tabipler Birliği ise söz konusu 'belge'nin içerik ve şekil olarak tıbbi rapor olmaktan çok uzak olduğunu belirterek, raporun gerçek olup olmadığı noktasında Sağlık Bakanlığı'nın konuyu aydınlığa kavuşturmasını istedi. Raporda tedavi ve tanı sürecine dair hiçbir bulguya yer verilmediğine dikkat çeken TBB, Sağlık Bakanlığı'na tüm hükümlülerin sağlık hizmetlerine eşit erişim olanağının sağlanması çağrısı yaptı.

'ŞİMDİYE KADAR BÖYLE BİR RAPOR GERMEDİK'

TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, raporu ilk gördüklerinde inanmadıklarını belirterek, "Şimdiye kadar böyle bir şey görmedik, şaşkınız. Raporlarda hastanın tanıları, hastalığının derecesi tanımlanır ve başsavcılığa iletilir. Bu rapor dünya tıp tarihine geçer. Raporun durumu netleşince TTB, altında imzası bulunan hekimlerle ilgili olarak gerekli prosedürü uygulayacaktır" dedi.

İşte o Rapor:

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.