Çakırcı: İdeoloji dayatan bir eğitim sistemi istemiyoruz

Çakırcı: İdeoloji dayatan bir eğitim sistemi istemiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi il divan toplantısı, Öğretmenevi ve ASO’da Şube Yönetim Kurulu, ilçe temsilcilik yönetimleri, Kadınlar Komisyonu üyeleri ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, eğitim sisteminde yeni bir sayfanın açılması gerektiğini belirterek, “Ülkemizin değişen paradigmasıyla birlikte eğitim felsefemiz de değişmelidir. Bugüne kadar bize hep yön dayatıldı ve bu ülkeye çocukları üzerinden bir mühendislik çalışması yapıldı. Buna karşı çıkıyoruz. Bu yüzden müfredatla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızı önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Bize ideoloji, yön dayatan bir eğitim sistemi istemiyoruz” dedi.



Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi il divan toplantısı, Öğretmenevi ve ASO’da Şube Yönetim Kurulu, ilçe temsilcilik yönetimleri, Kadınlar Komisyonu üyeleri ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirme ve istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan Ramazan Çakırcı, Türkiye’nin içinden geçtiği zor süreçlerde sendika olarak hep dik durduklarını, milli iradenin yanında yer aldıklarını ifade ederek, “Biz, bu uzun ve zorlu yürüyüşte ülkemiz aleyhine olan her türlü olumsuzluğa imza atanlarla karşılaştık. Ama hamdolsun, bu ihanet çetelerine, bu kumpaslara, küresel operasyonlara karşı sizlerle birlikte mücadele ettik. Kronikleşen sorunların çözümü için çaba harcadık, alın teri döktük; eylem yaptık, bilimsel toplantılar düzenledik, yetkililer nezdinde girişimde bulunduk ve birçoğunun çözümünü sağladık. Bununla yetinmedik, yetinmiyoruz. Özlük ve özgürlük mücadelemizi, gece gündüz, kar kış demeden sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“Ülkemizdeki sıkıntılarla mücadele ederken, sınırlarımızın dışında cereyan eden olaylara bigâne kalmamız mümkün değildir” diyerek sözlerini sürdüren Çakırcı, küresel güçlerin İslam coğrafyasında, özellikle de Türkiye üzerinde yapmaya çalıştığı operasyonların farkında olduklarını belirterek, “Bugün küresel güçlerin İslam coğrafyası üzerinde ciddi operasyonlar peşinde olduklarını biliyor, görüyoruz. Bu operasyonların merkezine de Türkiye’yi aldıklarının farkındayız. Çünkü bu kaleyi düşürürlerse, İslam dünyasını düşüreceklerini çok iyi biliyorlar. Biz kaybedersek, İslam âlemi de kaybedecektir” ifadelerini kullandı.

 


Millet olarak terör örgütlerinin hakkından gelecek güce sahibiz

Medeniyet değerlerini özümsemiş bir teşkilatın demokrasinin teminatı olacağını vurgulayan Çakırcı, “Geçmiş yıllarda yapılan darbelerde böyle güçlü bir teşkilatımız; direnç gösteren, mücadele eden, karşı duran ve alanlara inen bir teşkilatımız yoktu. Emperyalist güçler projelerinde son derece başarılı oluyorlardı. Bu teşkilat, ülkemizin vatansever evlatlarıyla birlikte 15 Temmuz gecesi meydanlara indi ve tankların önünde cesaretle durdu. O yüzden bu teşkilata ne kadar teşekkür etsek azdır. 15 Temmuz’un kahramanları sizlersiniz, milletimizdir. Maalesef yıllarca bu ülkenin himmetleri ile beslenen Fetullahçı Terör Örgütü, son 4-5 yıldır Türkiye’yi ciddi anlamda sıkıntıya soktu. FETÖ’nün de, PKK’nın da kendi akıllarıyla hareket etmediğini görüyoruz. Bir üst akıl tarafından yönetildiklerini bugün çok iyi şekilde görüyoruz. Bu ülke, bu millet bunların tümünün hakkından gelecek güce sahiptir” diye konuştu.



 

Eğitimde yeni bir sayfa açılmalıdır

Eğitim sisteminde de yeni bir sayfanın açılması gerektiğini dile getiren Çakırcı, şöyle devam etti: “Ülkemizin paradigması değişmeye başladı. Bu değişimin eğitim sistemimize de yansıması lazım. Eğitim paradigmamızın da, eğitim felsefemizin de değişmesi şart. Bugüne kadar bizlere hep yön dayatıldı. Bu ülkeye çocukları üzerinden bir mühendislik çalışması yapıldı. Eğitim-Bir-Sen olarak, buna karşı çıkıyoruz. Bu yüzden müfredatla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptık. Bu raporu önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Bize ideoloji, yön dayatan eğitim sistemine hayır diyoruz. Anadolu insanının değer yargılarıyla bezenmiş bir eğitim sistemi istiyoruz.”

Masumların çığlıklarına sessiz kalamayız

Savaşların, kanın ve gözyaşının eksik olmadığı bir coğrafyada yaşadıklarına dikkat çeken Çakırcı, “Bu coğrafyada yaşamak bedel istiyor. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Rabbim şehadetlerini kabul eylesin. Sınırımızın ötesi, Suriye kan gölüne döndü. Masumların çığlıklarına sessiz kalamayız, kalmayacağız da. Bu coğrafyayı istikrarsızlaştırmaya çalışan bir projeye şahit oluyoruz. İnşallah bu projeleri sizin ferasetiniz, desteğiniz ve dualarınızla akamete uğratacağız. Allah bu kutlu yürüyüşte birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.
 


Öner: Hedefimiz üye sayımızı 8 bine çıkarmak

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ise üye sayılarını 8 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek, “Kurulduğumuz günden bugüne kadar, sendikacılığa yeni bir soluk kazandırmanın gayesi ve gayreti içerinde olduk. Mayıs 2016’da 6 bin 789 üye sayısına ulaştık. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2017 için ilimizde hedefimiz 8 bin üye sayısına ulaşmak” şeklinde konuştu. 
 





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum