Çalışma Hayatının Köklü Sorunları Çözüm Bekliyor

Çalışma Hayatının Köklü Sorunları Çözüm Bekliyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Müezzinoğlu'na görevinde başarılar dilerken, "Yeni bakandan TİS kararlarının uygulanmasını isteyeceğiz.Sözleşme sözdür, söz yerine getirilmelidir"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Müezzinoğlu'na görevinde başarılar dilerken, "Yeni bakandan TİS kararlarının uygulanmasını isteyeceğiz.Sözleşme sözdür, söz yerine getirilmelidir" dedi.

Performan yönetmeliği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Koncuk, "Performans yönetmeliği subjektif uygulamalarla dolu ve bilimsellikten uzak ve uygulanabilir değil.Nesnellik yoksa kamuda huzur da olmaz"dedi.

Genel Başkanımız İsmail Koncuk yaptığı değerlendirmede;
"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Müezzinoğlu oldu, hayırlı olmasını diliyorum.Zorluğumuz her değişen bakana problemleri anlatabilmek.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, bir de OHAL ilanı çalışma hayatının tüm problemlerinin askıya alınması sonucunu da doğurmuştur.

Bu süreçte uygulanmayan TİS kararlarını konuşamadık.4C, 4B'ye kadro, üniversiteli işçiler, kitlerin maaş durumu vb konular hep gölgede kaldı.

Şimdi artık normalleşme zamanı, o halde yeni bakandan TİS kararlarının uygulanmasını isteyeceğiz.Sözleşme sözdür, söz yerine getirilmelidir.

Bugün DPB'lığına performans yönetmeliği ile ilgili görüşlerimizi ilettik.2 Eylül'e kadar görüşlerimizi istemişlerdi.Kötü bir yönetmelik.

Performans yönetmeliği subjektif uygulamalarla dolu ve bilimsellikten uzak ve uygulanabilir değil.Nesnellik yoksa kamuda huzur da olmaz.

Performans yönetmeliği bu şekilde yayınlanırsa, memurlar mahkeme kapısından beri gelmeyecek, kamuda çalışma barışı tamamen yok olacaktır.

Dilerim performans konusunda Türkiye Kamu Sen'in resmi olarak ilettiği görüşleri dikkate alınır.Aksi takdirde bu günaha asla ortak değiliz.

Performans için önce tüm kamuda adil bir yönetici atama sistemi kurulmalıdır.Birinci adımı atlayarak yapılacak performans ancak zulümdür.

Tepeden inme, ehil olmayan yöneticilerle adil bir ölçüm yapılabilir mi? Önce liyakatli ve kabiliyetli yönetici sonra performans.Esası budur!

Özür tayinleri konusunda çalışma devam etmektedir.Detayları henüz belli değildir.Bir kaç güne kadar resmi açıklamayı bekliyoruz.Ümitvarız"dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.