Can Dündar ve Erdem Gül tahliye oldu

Can Dündar ve Erdem Gül tahliye oldu

Anayasa Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül için tutukluluk hallerinin devamıyla ilgili "hak ihlali var" kararı aldı. AYM'nin kararı sonrası Can Dündar ve Erdem Gül için tahliye kararı çıktı.

AYM''nin MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği "hal ihlali var" kararı sonrası tahliye kararı çıktı. 

92 gündür Silivri Cezaevi'nde yatan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, saat 03.15'de Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

Cezaevi önünde iki gazeteciyi eşleri Dilek Dündar, Aslı Işık Gül, çocukları, Dündar'ın annesi Öznur Dündar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, sanatçı ve yazar Zülfü Livaneli, gazeteci yazar Nebil Özgentürk, akrabaları, meslektaşları ve arkadaşları alkışlarla karşıladı.

KARAR AYM'DEN NASIL ÇIKTI?

Karar 3'e karşı 12 oyla alındı. AYM, Can Dündar ve Erdem Gül’ün bireysel başvurusunu görüşmek için toplandı. Yüksek Mahkeme, Can Dündar ile Erdem Gül'ün, 'kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine' karar verdi. Yüksek mahkeme, ihlalin ortadan kaldırılması için dosyayı ilgili mahkemeye gönderdi.

DÜNDAR VE GÜL İÇİN TAHLİYE KARARI

AYM'nin "hak ihlali var" kararı sonrası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından saat 00.50'de tahliye kararı geldi. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin MİT TIR'larıyla ilgili açılan davada, tutuklu yargılanmalarıyla ilgili olarak "hak ihlali vardır" kararı sonrası, tutuklu gazeteciler Can Dürdar ve Erdem Gül için tahliye kararı verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.