Canikli: 27 bin 715 öğretmen meslekten ihraç edildi

Canikli: 27 bin 715 öğretmen meslekten ihraç edildi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 27 bin 715 öğretmenin meslekten ihraç edildiğini, 9 bin 465 öğretmenin açığa alındığını, 455 öğretmenin ise göreve iade edildiğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde, saat 15:30'da toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli açıklamaklarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 27 bin 715 öğretmenin meslekten ihraç edildiğini, 9 bin 465 öğretmenin açığa alındığını, 455 öğretmenin ise göreve iade edildiğini açıkladı.

Nurettin Canikli açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Terörle mücadele çerçevesinde terör örgütleriyle ilgili bağlantılı olduğu değerlendirilen diğer kamu görevlileri ile birlikte öğretmenlerde de gerekli işlemler gerçekleştirildi.

Bugüne kadar 27 bin 715 öğretmen meslekten ihraç edilmiştir. Bugün itibariyle 9 bin 465 öğretmen açığa alınmıştır. 455 öğretmen şu ana kadar göreve iade edildi.

- Çıraklık zorunlu eğitim kapsamına alınacak.

BAYRAMDA TRAFİK KAZALARI

9 günde 3 bin 129 kazada, 103 kişi hayatını kaybetti. Geçen yıla göre kaza sayısında yüzde 6'lık azalma var.

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ

Kamuda maalesef bir tasarruf alışkanlığı olduğunu söylemek güç. Bütçe, tasarrufu değil harcamaları teşvik eder nitelikte. Kamuda reforma ihtiyaç olduğu kararına varıldı. Kamunun ekonomideki payı küçültülecek.

FETÖ SORUŞTURMALARI

Temel hedefimiz sıfır adaletsizlik ve haksızlık. Mağduriyet bildirimi, ilgili merkezlere yapılabiliyor. Kamuya yansıdığı gibi çok büyük talepler, itirazlar yok. Mağduriyet ortaya çıkmaması için gayret ediyoruz.

ŞORTLU HEMŞİREYE TEKMELİ SALDIRI

Çok vahim bir hadise. En kararlı şekilde üzerine gidilmesi gerekiyor. Buna benzer hadiselerde tutuklamayı zorunlu hale getirilecek Adalet Bakanlığımız tarafından bir çalışma yapılıyor. Fiziksel saldırıya otomatik tutuklama için çalışılıyor.

ALMAN VEKİLLERE İNCİRLİK VETOSU

Merkel'in açıklamaları bizim beklentilerimizi karşılar nitelikte. Ekim'de ziyaret için gerekli izinler verildi.

OHAL UZATILACAK MI?

Bu konuyla ilgili bir karar yok.

KREDİ KARTINA TAKSİT İMKANI

Süreç tamamlanmadı. Taslak, ilgili kuruluşlarda. Hukuken karar aşamasına gelmiş bir durum yoktur. Ama inşallah önümüzdeki hafta bu karar resmi gazetede yayımlanma aşamasına gelinir diye tahmin ediyoruz. Yeni düzenleme gelecek hafta yürürlüğe girebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.