Cengiz Kocakaplan Siirt’te İstişarelerde Bulundu

Cengiz Kocakaplan Siirt’te İstişarelerde Bulundu

Genel Başkan Yardımcılarımız teşkilat toplantıları kapsamında il il gezmeye devam ediyor. Bu kapsamda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan, 29 Şubat-1 Mart 2024 tarihlerinde Siirt’te bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Genel Başkan Yardımcımız Kocakaplan Siirt temasları kapsamında; Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve üniversite çalışanları ile Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcımız Kocakaplan, Siirt Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Siirt Şube Başkanı Cengiz Özbilici, şube yönetim kurulu üyeleri, şube denetleme ve disiplin kurulu üyeleri hazır bulundu.

Aklı, bilimi ve mantığı sorunların çözümü noktasında rehber edinmiş bir sendikayız.

Toplantıda bir konuşma yapan Cengiz Kocakaplan, “Türk Eğitim-Sen olarak her zaman Türk akademisinin, üniversite çalışanlarının yanında olmayı kendimize görev edinmiş bir sendikayız. YÖK çalıştayları, sempozyumlar düzenliyor, sonuçları paydaşlarımıza iletiyoruz. Aklı, bilimi ve mantığı sorunların çözümü noktasında rehber edinmiş bir sendika olarak bugüne kadar çalışmalarımızı devam ettirdik, ettirmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Yer değiştirme (becayiş) hakkını da kapsayacak bir yönetmelik çıkarılmalıdır.

Üniversite çalışanlarının sorunlarına değinen Kocakaplan, üniversite idari personelinin nakil durumları açısından diğer memurlardan farklı uygulamalara maruz kalması nedeniyle büyük bir haksızlık yaşadıklarını söyledi. Kocakaplan, “Örneğin; üniversitelerde görev yapan bir idari personel, sağlıkla ilgili bir sorun dahi yaşasa tayin isteyememektedir. Öte yandan eş durumu tayin hakları olmadığı için aile bütünlükleri bozulmaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak özür durumlarına binaen diğer üniversitelere geçişine imkân sağlayacak ve karşılıklı yer değiştirme (becayiş) hakkını da kapsayacak şekilde bir yönetmelik çıkarılmasını ivedi olarak istiyoruz.” dedi.

Akademik destek ödeneği bir an önce hayata geçirilmelidir.

Akademisyenlerimizin ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalara katkı sunması amacıyla akademik destek ödeneğinin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Kocakaplan, “Bilindiği gibi Türkiye yüzyılı eğitimle inşa edilecektir. Bu sürecin asli unsuru üniversitelerimiz ve akademisyenlerimiz olacaktır. Bu minvalde Hükümetten beklentimiz, akademik zam ve üniversite çalışanlarının ekonomik durumlarının iyileştirilmesidir.” diye konuştu.

13/b maddesindeki keyfiyet son bulmalıdır.

Üniversitelerde 13/b maddesi uyarınca yapılan geçici görevlendirmelere son verilmesini isteyen Kocakaplan, “13/b maddesindeki keyfiyete son verilmelidir. ” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmış olması mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından kazanılmış bir mevzi ancak eksikleri var.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sendika olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirdiklerini söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Kocakaplan, “Türk Eğitim-Sen olarak ÖMK’nın ilk gündeme geldiği 2018 yılından bugüne kadar çalıştaylar düzenledik, raporlar hazırladık, televizyon programlarında ÖMK’ya dair görüşlerimizi dile getirdik, basın açıklamaları yaptık. Yani sendika olarak ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmış olması mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından kazanılmış bir mevzidir, olumlu bir adımdır. Ancak kanunda çok fazla eksik var.

  • Öğretmen yetiştirme ile atama ve yer değiştirmeler,
  • Öğretmene yönelik şiddet,
  • Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere bölgenin mahrumiyet derecesine göre bir brüt asgari ücret ile iki brüt asgari ücret arasında değişen oranlarda Zorunlu Hizmet Tazminatı verilmesi,
  • Liyakat ve ehliyetin esas alındığı, hakkaniyet üzerinde yürütülen bir yönetici atama sistemi,
  • 5 yıllık öğretmenlerin uzman, 5 yıllık uzman öğretmenlerin ise başöğretmen olması,
  • Uzman ve başöğretmen tazminatlarının emekliliğe sayılması,
  • Yüksek lisans ya da doktora eğitimlerinin mazeret tayin hakkı içinde yer alması gibi hususlar mutlaka kanunda yer almalıdır.” şekline konuştu.

Bayram çalışan memurlara da gelsin

Görevi başındaki memurlarımızın da ikramiye kapsamına alınmasını isteyen Kocakaplan, “Yaklaşık 15 milyon vatandaşına bu ikramiyeyi verebilen bu ülkenin bütçesi, çalışan memurlarımıza da ödemekle zorlanmaz. Ayrımcılığa son verilsin ve kamu hizmetini yürüten memurlarımıza da bayram ikramiyesi uygulaması bir an önce hayata geçirilsin.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.