Cep Telefonu ile Kıbleyi Bul

Cep Telefonu ile Kıbleyi Bul

Namazın şartlarından birisi olan kıble yönünün doğru bir şekilde belirlenmiş olması önemli bir gerekliliktir. Namaz için kıble yönünü belirlemenin en kolay yollarından birisi de cep telefonlarıdır.

Namazın şartlarından birisi olan kıble yönünün doğru bir şekilde belirlenmiş olması önemli bir gerekliliktir. Namaz için kıble yönünü belirlemenin en kolay yollarından birisi de cep telefonlarıdır. Gelişmiş internet altyapısı ve çevrimiçi haritalar sayesinde artık kıble yönünüzü hızlı ve hassas bir şekilde bulabilirsiniz. Mobil uygulamalar da kıbleyi bulmanıza yardımcı olabilir. Lakin bu uygulamaları kullanabilmek için telefonunuzun pusula sensörü özelliğinin olması gerekmektedir. Pusula sensörü olmayan telefonlarda bu uygulamalar doğru sonuçlar vermeyebilir. Dolayısıyla bilgisayarlarınızdan veya cep telefonlarınızdan çevrimiçi haritaları kullanarak kıble yönünü kolay ve pratik bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Yabancı ülke veya şehirlerde çevrimiçi haritalar sayesinde kıble yönünüzü bulabileceğinizi biliyor musunuz? Global hizmet veren القبلة servisini kullanarak çevrimiçi olarak kıble yönünüzü hassas bir şekilde belirleyebilirsiniz. Yalnız bu servisi kullanmadan önce cep telefonunuzun konum özelliğini aktifleştirmeniz gerekmektedir. Konum veya GPS servisi açıkken القبلة sitesine giriş yaparak bulunduğunuz yeri saniyeler içinde belirleyebilirsiniz. Ardından, bulunduğunuz konum ile Kabe arasına bir kıble yönü hattı çizilir. Bu kıble hattını baz alarak çevrenizdeki sokaklar, binalar veya diğer nesnelerden yola çıkarak kıble yönünüzü belirleyebilirsiniz. Kıble yönü hattının işaret ettiği yön sizin kıble yönünüzdür. Online harita üzerinde görülen coğrafi noktalardan hareketle kıble yönünüzü artık kolayca belirlemeniz mümkündür.

اتجاه القبلة Arapça yayın yapan global bir kıble bulucu servistir. Bu servis pusula kullanarak kıble yönünü belirlemek isteyenlere ayrıca pusula kıble derecesini de sunmaktadır. Bulunduğunuz yerin pusula için kıble derecesini öğrenmek isterseniz al-qibla.net adresini ziyaret edebilirsiniz. Dünyanın herhangi bir yerinde اتجاه القبلة servisi ile online haritadan kıble yönü hattınızı alabilir; yahut pusula ile ölçüm yapmak isterseniz bulunduğunuz yerin pusula için kıble derecesini öğrenebilirsiniz.

Kıble yönünü online haritadan pratik ve hızlı şekilde bulmak isterseniz alttaki kaynak servisi kullanınız. Yine manyetik pusula ile kıble yönünü bulmak isteyenler bulundukları yerin kıble açısını buradan temin edebilirler. Böylece her iki yolla kıble yönünüzü kolayca bulma imkanına kavuşmuş olacaksınız. Özellikle yabancı ülke veya şehirlerde kıble yönü sorun olmaktan çıkacaktır. Kıble istikametiniz doğru; namaz ibadetiniz makbul olsun.

KAYNAK: https://www.al-qibla.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.