CHP, '3600 ek gösterge' için harekete geçiyor!

CHP, '3600 ek gösterge' için harekete geçiyor!

CHP, '3600 ek gösterge' için sosyal medyada eylem başlatacak CHP, iktidarın memur ve emeklilere verdiği sözü tutmadığı "3600 ek gösterge" için 81 ilde ortak eylem kararı aldı.

CHP, '3600 ek gösterge' için sosyal medyada eylem başlatacak
CHP, iktidarın memur ve emeklilere verdiği sözü tutmadığı "3600 ek gösterge" için 81 ilde ortak eylem kararı aldı

Edinilen bilgiye göre, yarın sosyal medyada başlatılacak "3600 ek gösterge" eylemi, 30 Ekim'de parti genel merkezi ve 81 il başkanlığında yapılacak ortak basın açıklamaları ile sürecek. CHP Emek Büroları tarafından koordine edilecek eylem için partinin tüm il başkanlıklarına talimat gönderildiği öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre; CHP, devlet memurlarının aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yere sahip olan "3600 ek gösterge" için harekete geçeceği öğrenildi. CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sık sık gündeme getirdiği gösterge için parti örgütü ile ortak eylem yapacak.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEKLER

Edinilen bilgiye göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu, 3600 ek gösterge mağdurlarını temsil eden bir grup ile yarın Ankara'da görüşecek. Bu görüşmenin ardından CHP'nin 3600 ek gösterge eylemi sosyal medyada başlatılacak.

3600 EK GÖSTERGE ÇAĞRISI

Belirlenecek etiket eşliğinde, iktidara, "3600 ek göstergenin verilmesi" çağrısı yapılacak. CHP'nin eylemi, bir sonraki gün de sürecek. 30 Ekim Perşembe günü CHP Genel Merkezi'nin yanı sıra partinin 81 il örgütünde ortak basın açıklaması gerçekleştirilecek. Bu konudaki talimatın, CHP Emek Büroları tarafından partinin tüm il başkanlıklarına gönderildiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU: 3600 EK GÖSTERGEYİ ONLARDAN SÖKE SÖKE ALACAĞIM

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 9 Eylül'de CHP PM toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, memurlara verdiği sözü tutmayan iktidarı kastederek, "3600 ek göstergeyi onlardan söke söke alacağım" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak : Cumhuriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.