CHP: Yeni mağdurlar yaratılmasına karşıyız

CHP: Yeni mağdurlar yaratılmasına karşıyız

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de kapatılan üniversitelerin öğrenci ve akademisyenleri ile biraraya geldi. Kılıçdaroğlu, hükümete ve iktidar partisine üniversitelerde yaşanan mağduriyetlere ilişkin bilgi verdiklerini söyledi

Meriç Tafolar - Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir programı sırasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayımlanan KHK'lar kapsamında kapatılan üniversitelerin akademisyen ve öğrencileriyle biraraya geldiği öğrenildi. Öğrenci ve akademisyenlerin "toptancı" bir anlayışla yapılan uygulamaları eleştirdiği, Kılıçdaroğlu'nun da sorunla ilgilenileceğini, yeni mağduriyetler yaratılmasına karşı olduklarını ifade ettiği belirtildi.

 

 

Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta Seferihisar'da katıldığı Sanat Çalıştayı'na verilen arada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayımlanan KHK'larla kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrenci ve akademisyenleriyle ayrı ayrı biraraya geldiği öğrenildi.

'Toptancı anlayış'

Görüşmede öğrencilerinve akademisyenlerin, yaşananlar nedeniyle "toptancı" bir anlayışla o üniversitelerde çalışan tüm akademisyenler ve öğrenim gören tüm öğrencilerin mağdur edildiğine değindiği, bu konuyu CHP'nin gündemine almasını istediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte yeni mağduriyetler yaratılmasına karşı olduklarını ifade ettiği, bu doğrultuda kurdukları izleme komisyonları aracılığıyla hem hak ihlallerini not aldıkları hem de hükümete ve iktidar partisine bu mağduriyetlere ilişkin bilgi verdiklerini anlattığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaşanan bu sorunu da not alarak ilgileneceği sözünü verdiği kaydedildi. (Milliyet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.