CHP'li muhalifler: Sayılarla oynadılar

CHP'li muhalifler: Sayılarla oynadılar

CHP'den kurultay için toplanan imzalarla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada 569 imza toplandığı belirtildi, "Salt çoğunluk sağlanamadı, kurultay yok" denildi. Genel merkezin bu açıklamasının ardından açıklama yapan muhalifler ise, "630 imza teslim

CHP'de seçimlerin ardından bu yana devam eden olağanüstü kurultay krizi bugün yeni bir boyut kazandı. CHP yönetimi toplanan imzaların yeterli sayıya ulaşmadığını açıklarken, muhalif kanat ise "Sayılarla oynanıyor" iddiasında bulundu.


Genel merkezden yapılan açıklamanın ardından muhalifler de karşı bir açıklama yaptı ve sürecin nasıl ilerleyeceğine dair söylemlerde bulundu.

"Her seçenek masada"

Habertürk'e konuşan ve kurultay için imza veren isimler arasında yer alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Şaşkınlıkla izliyorum süreci.

O imzaların her birinin bir hikayesi var. Noter tasdikli belgeleri bile adi fotokopi gösterdiler. Partiden istifa etmiş diyorlar.

Ama bu kişilerin üyeliği şu an bile devam ediyor. 31 kişi imza çekmiş demeye getiriyorlar. Tasdikli belgeleri neden kabul etmiyorsunuz? Kimler imzasını hangi gerekçe ile çekmiş? Kendileri tehdit mi edilmiş? Biz bunları bilmek istiyoruz. Mahkeme ile ilgili de istişare edeceğiz. Her seçenek masada" dedi.

"Ortak bir irade oluştu"

CHP PM Üyesi Gaye Usluer ise, süreci şöyle anlattı:

"Bu hareketin içindeki kimse muhalif değil. Biz partiye yeni bir kan gelmesi ve yeni bir başarı öyküsü gelmesi için yola çıktık.

Verilen kararlarda şunu görüyorum. 'Kadro hareketi istemiyoruz.' dediler. Bunu okuyorum.
Genel Merkez bu imzaları çeşitli yollarla 569 imzaya indirse de kendi iradesi ile 630 kurultay isteyen vardır. Bizim kurultayımızın 1095'i seçilmiştir, gerisi Genel Başkan'ın anahtar listesi ile girmiştir. Biz CHP'li olmanın sorumluluğu ile hareket edeceğiz.
Artık ortak bir irade oluştu. CHP'de bir değişimi umut edenlerden yargı yoluna g,tmeme kararımız ile ilgili bir tepki aldık.

630 delegenin iradesinden bahsediyoruz. 630 delegenin iradesi bizim kontrolümüz altında değil." şeklinde konuştu."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.