Çılgın Bilişim Projesi Olan Var Mı? (Video)

Çılgın Bilişim Projesi Olan Var Mı? (Video)

Çılgın Bilişim Projesi Olan Var Mı? (Video)

Eğitime acilen bir bilişim eğitimi reformu gerek, çocukların programlama yeteneğini kazanması için her okula bir programlanabilir robot alınması ülkemizin ufkunu açar.

 
Fen bilimlerinde gelişmek, öğrencilerin konuları daha iyi kavrayabilmelerini sağlamak için yıllar önce neredeyse her okula bir mikroskop alınmıştı fakat aynı şeyi şimdi bilişim çağında bilişim için yapıyor muyuz? Neden her okula çocukların programlama yeteneğinin gelişmesi, robot programlayabilmeleri için robot almıyoruz? 
 
Çok sayıda üst düzey bürokratın uğradığı CEBİT fuarında bu yıl Aisoy1, Raspberry Pi bazlı programlanabilir bir robot sergileniyor. Çocuklara programlama yeteneğinin geliştirilmesi için tasarlanan bu robot hiçbir isteği karşılıksız bırakmıyor. Eğer bürokratlar sergilenen ürünlerin ne işe yaradığına bakıyorlarsa mutlaka bu robottan etkileneceklerdir.
 
AB ve ABD'deki girişimler ile; 4-5 yaşından başlayarak, Z-Kuşağı'nın (2000'den sonra doğanların) bilişim cihazlarını sadece kullanarak değil, bizzat programlayarak zihinsel ve hatta fiziksel üretim yapabileceklerini görmelerini sağlamak ve bir farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Bu robotlar şu an Avrupa'da yok satıyor eğer teknoloji trenini kaçırmak istemiyorsak her kademede bilişim dersi ve her okula bir programlanabilir robot şart! 
 
Yetkililerin uykudan kalkmasını bilişim derslerini her kademede zorunlu hale getirmesini umut ediyoruz.
 
İşte o video:
 
 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.