Çinli Enerji Firmasından Türkiye’de Dev Yatırım

Çinli Enerji Firmasından Türkiye’de Dev Yatırım

Çinli Enerji firmasından Türkiye’de dev yatırım. Konya Karapınar’da 100 MW’ lık GES yatırımla enerji sektöründe Türkiye’de söz sahibi olacak.

Çinli Enerji firmasından Türkiye’de dev yatırım. Konya Karapınar’da 100 MW’ lık GES yatırımla enerji sektöründe Türkiye’de söz sahibi olacak.

Türkiye’de ZHENFA ENERJİ A.Ş. olarak faaliyette bulunan şirket in CEO’luğunu SONG ZİBİN yapmakta. Şirketin Türkiye Genel Müdürü SHE YIN Türkiye’de daha fazla yatırım yapmak istediklerini belirtti.

Yenilenebilir enerji yatırımlarında Çin'deki öncü firmalarından biri olduklarını belirten SHE YIN, "Firmamız Enerji konusunda yeşil enerji kaynaklarına da yöneliyor. Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda şirketimiz sürekli yatırım halinde" dedi.

SHE YIN, Çin'in ekonomik işbirliği hedefi doğrultusunda, Türkiye'nin de yer aldığı bir yaklaşım izlediğini belirterek, ZHENFA ENERJİ A.Ş. olarak Enerji ile ilgili imzalanan anlaşma çerçevesinde, ortak çalışma alanlarının belirlenmesini hedeflediklerini söyledi. SHE YIN, güneş enerjisiyle başlayacak ortaklığın diğer enerji alanlarında da devam etmesini beklediklerini dile getirdi.

Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihale, 16 Mayıs 2016 tarihinde sonuçlanacak.

İhale sonuçlandığında Konya Karapınar’da 100 MW GES kurulumu yapılacak.

Söz konusu firma ZHENFA YENİ ENERJİ TK YENİL ENR ÜRE TEKN SAN İÇ VE DIŞ TİC A.Ş adıyla Bor – Niğde’de faaliyet göstermektedir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.