Cinsel Saldırı Suçu Cezası

Cinsel Saldırı Suçu Cezası

Cinsel saldırı suçları birden fazla şekilde değerlendirilmektedir. Eğer herhangi bir temas söz konusu değil ise bu durumda cinsel taciz suçundan işlem yapılmaktadır.

Cinsel Saldırı Suçu Cezası

Cinsel saldırı suçları birden fazla şekilde değerlendirilmektedir. Eğer herhangi bir temas söz konusu değil ise bu durumda cinsel taciz suçundan işlem yapılmaktadır. Ancak temasın bulunması halinde ise cinsel saldırı suçunu işlediği tespit edilen kişilere belirli cezalar verilemektedir. Herhangi bir şekilde uzlaşmanın mümkün olmayacağı bu suçlarda sarkıntılık, basit cinsel suçu ve nitelikli cinsel suçu işleyen kişilere farklı cezalar verilmektedir. Sarkıntılık suçunda, cinsel ilişkiye girilmeden gerçekleştirilen basit cinsel suçlarda ve cinsel ilişkiye girilen nitelikli cinsel saldırı suçlarında mağdurların yaşına, fiillere ve bazı hareketlere göre cezaların ağırlaştırılmış şekilde uygulanması mümkündür. Basit cinsel saldırının cezası nedir sorusunun cevabı olarak, cinsel saldırı suçu 5-10 yıl arasında iken, nitelikli cinsel saldırı suçu ise 12 yıldan daha fazla uygulanmaktadır. Yalnızca sözle kalan sarkıntılık suçunda ise 2 yıl ile 5 yıl arasında cezalar verilmektedir.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: İsim değiştirme davası

Cinsel Saldırı Suçunda Hangi Hallerde Ağır Ceza Verilir?

Cinsel saldırıların fiziksel olarak veya ruhsal açıdan kendisini savunamayacak kişilere karşı yapılması durumunda,

Görevini kötüye kullanarak bu suçları işleyen kişilerde,

Üvey anne, baba veya kardeşin bu suçu işlemesi halinde,

Silah zoru altında bu suçların işlenmesinde,

Suçluların birden fazla olması halinde,

3. dereceye kadar kan bağı bulunan kişilere karşı işlenmesi hallerinde verilecek cezalarda 1/2 oranında arttırma uygulanmaktadır.

Mağdurun cinsel saldırı suçu sonucunda bitkisel hayata girmesi veya yaşamının sonlanması halinde ise verilecek ceza ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası şeklinde olacaktır.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Ohal komisyonu kararına itiraz dilekçesi örneği

Cinsel Saldırı Suçunda Görevli Mahkeme Hangisidir?

Herhangi bir cinsel fiilin gerçekleşmediği durumlarda sarkıntılık suçu nedeniyle yapılacak olan şikayetler için Asliye Ceza Mahkemeleri hizmet verecektir. Suçun işlenmiş olduğu yerdeki bu merciye yapılacak başvurular neticesinde davaların görülmesi mümkün olacaktır. Cinsel saldırıların sarkıntılık dışında basit veya nitelikli cinsel saldırı suçu olarak gerçekleştirilmesi durumunda ise şikayetlerin yapılacağı merci Ağır Ceza Mahkemesi olacaktır. Cinsel saldırı suçlarında önemli olan diğer bir husus ise zamanaşımı konusudur. Sarkıntılık seviyesinde olan suçlarda zamanaşımı süresi 8 yıldır. Bu süre basit veya nitelikli cinsel saldırı suçlarında ise 15 yıl olarak belirtilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.