Çölaşan'dan Erdoğan'a övgü

Çölaşan'dan Erdoğan'a övgü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün, 11. Rize Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen "Bırakalım Sigarayı, İçelim Rize Çayı" programında konuşmuştu. Emin Çölaşan, Erdoğan'ın sigarayla mücadelesini övdü.

Erdoğan, konuşmasında sigarayı hedef alırken, "Ben Cumhurbaşkanı olarak sevdiklerime diyorum ki; inanın bu haramdır. Diyanet İşleri Başkanımız da söyledi. 'Haramdır' dedi. Niye? Kasaya, emanet-i ilahi olan bu vücuda zararı var mı? Var. Doktorlar da burada. Öyleyse haram" demiş ve "Tek tip sigara paketi uygulamasına geçiyoruz, çekici, özendirici hiçbir unsura yer verilmeyecek" diye belirtmişti.

EMİN ÇÖLAŞAN'DAN DESTEK

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan ise, bugünkü köşesinde, "Recep Bey ve sigara" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Çölaşan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigaraya karşı olan tavrını desteklediğini ifade etti.

"Açık söyleyeyim, bu iktidarın sigara ile mücadelesini takdirle izliyorum ve getirilen yasakların arkasındayım" diyen Çölaşan, "Geçmiş yıllarda neydi o rezalet... Uçaklarda, otobüslerde ve bütün kapalı mekanlarda sigara serbestti. Herkes, hem içenler, ama özellikle de içmeyenler duman altı olurdu" dedi.

"Kendi adıma söylüyorum, bunca yılın tiryakisi olmama karşın dumanlı yerlerden nefret ederim. Örneğin bizim evde asla sigara içilmez" derken, "Olsun varsın, herkese de söylüyorum 'Bu yasaklar çok iyi oldu, bu iktidarın yaptığı en olumlu işlerden biridir' diyorum" dedi.

Çölaşan, Erdoğan'ın sözlerini de düzelterek, "Dinimize göre sigara haram değil, mekruhtur... Yani sağlığa zararlı, kabul görmeyen bir şeydir" dedi. SÖZCÜ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.