Çözümü istemeyen polis ve öğretmenler görevden alınacak

Çözümü istemeyen polis ve öğretmenler görevden alınacak

Olayları büyüten paralel yapıya yakın polisler, çocukları sokağa iten öğretmenler ve okul müdürleri görevden alınacak.

Kobani olaylarından sonra çözüm sürecinde yaşanan kırılma tarafların karşılıklı konuşması sonucu yeniden devam etme dönemine girdi. Hükümet çözüm sürecine zarar verecek her türlü duruma karşı önlem alacak. Kamu düzeni sağlanırken paralel yapıya yönelik de büyük bir ayıklama operasyonu yapıacak.

''BU ADIMLAR PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ''

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında önceki gün düzenlenen Çözüm Süreci Kurulu toplantısında atılması gereken adımlar değerlendirildi. Toplantıda, “Bu adımlar pazarlık konusu yapılamaz. Öcalan'ın pozisyonunda bir değişiklik yok. Öcalan tarihi fırsatı bozarak risk almak istemiyor. Çözüm süreci artık başladığı noktadan daha fazla bir boyuta ve kapsama ulaştı. 6-7 Ekim olaylarını İmralı değil bölge insanının iradesi bitirdi. Örgüt artık silah bırakmak istemiyor. Bölgede PKK kendi silahını meşrulaştırmak istiyor” görüşleri dile getirildi.

PARALEL POLİSLERE İZİN VERİLMEYECEK

Her senaryoya karşı plan hazırlayan hükümetin bu noktadan sonraki öncelikleri şöyle sıralandı:

>>Bölge insanının güvenliğini sağlamak.

>>Bölgedeki paralel yapıyı tasfiye etmek.

>>Kamu düzenini sağlamak.

>>İstihbaratın daha etkin olmasını sağlamak.

''Olaylar sırasında bazı polislerin panzerle park halindeki araçları yanan araçların yanına sürüklediği görüntüleri var. İstihbaratın elinde buna benzer çok sayıda görüntü bulunuyor. Paralel yapı Türkiye'nin düşmanı olan herkesle işbirliği yapma niyetinde. Bunlara izin verilmeyecek. Bölgede paralel yapıya mensup olduğu düşünülen güvenlik görevlileri uzaklaştırılacak.

PKK'YA YAKIN MÜDÜR VE ÖĞRETMENLER İÇİN TEDBİR

Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı'na da görev düşecek. Çünkü bölgede PKK'ya yakın okul müdürleri ve öğretmenler bulunuyor. Bunlar da görevden alınacak. 15-16 yaşındaki çocukları sokağa çıkaranlar bulunup ayıklanacak. Silaha sarılmak için fırsat kollayan PKK'ya fırsat verilmeyecek. Kobani olaylarından sonra pozisyon üstünlüğü hükümetin eline geçti. Bu üstünlük sonuna kadar kullanılacak.''

 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.