Cuma Namazı Kılıyor Diye Rektör Yapılmayan MEB Bakan Yardımcısı!

Cuma Namazı Kılıyor Diye Rektör Yapılmayan MEB Bakan Yardımcısı!

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa SAFRAN’ın , Ahmet Necdet SEZER döneminde Cuma namazına gittiği için rektör yapılmamış...

Milli Eğitim Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Prof.Dr. Mustafa SAFRAN’ın , Ahmet Necdet SEZER döneminde en yüksek oyu almasına rağmen rektör olarak atanmadığı ortaya çıktı .

Kastamonu Üniversitesi'ndeki rektör adaylığı seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen, Sezer tarafından listeden silinen Prof. Dr. Mustafa Safran, "Cuma'ya gittiğim için rektör olmam engellendi" dedi.

Bakan Yardımcısı Mustafa SAFRAN’ın o dönem Vakit gazetesine aşağıdaki açıklamaları yapmış .

‘CUMAYA GİTTİĞİM İÇİN ATANMADIM’

Rektörlük seçimlerinde birinci olmasına rağmen A. Necdet Sezer tarafından elenen Prof. Dr. Mustafa Safran, Vakit’e yaptığı açıklamada, en fazla oyu almasına ve rakiplerinden daha tecrübeli olmasına rağmen Sezer tarafından ideolojik gerekçelerle atanmadığını söyledi. Kendisini sağ eğilimli birisi olarak tanıtan ve her kesimden arkadaşları bulunduğunu belirten Safran,“Türkiye’de demokrasi sadece laik kesime çalışıyor. Ben 13 yaşımdan beri Cuma’ya gidiyorum. Cuma’ya gidiyoruz diye yobaz ilan ettiler. Atanmamamın gerekçesi Cuma’ya gitmemdir. Bana atanmadım diye “dava açacak mısınız?” diye sordular. Bende “Yok kardeşim ben işi Allah’a havale ediyorum” dedim. Bu sözümden dolayı bile beni dinci yaptılar” dedi.

BUNLARA GÖRE LAİKLİK MESCİT KAPATMAK

Sezer’in rektör atamalarında ideolojik davrandığını belirten Safran, “Sadece 1 oy alan Bahri Gökçebay, YÖK tarafından 5. sıradan 2. sıraya çekildi. Sezer tarafından atandı. Atanan aday fazla oy alsa, kapasiteli olsa ve tecrübesi olsa iyidir. Bunların hiçbirisi yok. Olmadığı gibi çok eksiği var. Sezer hep ideolojik atama yaptı. Laiklik dışında hiçbir kriteri dikkate almadı. Bunlar laikliğin ne olduğunu bile bilmiyorlar. Bunlara göre laiklik sadece gösteriştir, mescit kapatmak ve başörtülü öğrencileri okula almamaktır” diye konuştu. Sonuç olarak ; Ahmet Necdet SEZER döneminde en çok oyu almasına rağmen Cuma namazına gittiği ve dinci olarak lanse edildiği için Rektör yapılmayan Mustafa SAFRAN , bugün MEB’e Bakan Yardımcısı olarak seçildi. 

Mebpersonel.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum