Cumhurbaşkanı aday listesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı aday listesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Seçim takviminin ilan edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı yarışında olmak isteyen adaylar YSK'ya başvurularını yaptı. Buna göre 14 Mayıs'ta yapılacak seçim öncesi yayımlanan 'Geçici Aday Listesi'nde; yer alan aday isimleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

YSK tarafından seçim takviminin ilan edilmesinin ardından adaylık yarışına girmek isteyen adaylar Yüksek Seçim Kurulu'na başvurularını yaptı.

 Seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvurusu kabul edilenler için 22 Mart'ta başlayan teklifte bulunma süreci dün saat 20.00 itibarıyla sona erdi. 100 bin imzaya ulaşmayı başaran sadece iki isim oldu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce için 114 bin 661, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan için 111 bin 508 imza toplandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararına göre, 14 Mayıs 2023 günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde,Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvuruları ise 24 Mart 2023 tarihli kararla kabul edildi. 

Bu kapsamda Resmi Gazete'de yer alan 'Geçici Aday Listesi'ne göre alfabetik sıralamayla; Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Resmi Gazete'de yer alan kararda, adayların doğum tarihleri ve mezun oldukları üniversitelerin bilgilerine de yer verildi.

YSK'nin yayımladığı Cumhurbaşkanı geçici aday listesine 29 Mart 2023 Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar itiraz edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.