Cumhurbaşkanı büyük sürpriz yapacak!

Cumhurbaşkanı büyük sürpriz yapacak!

Bakanlıklar için "Büyük bir sürpriz olabilir. Bazı isimler banko olarak gözüküyor ancak yeni isimlerle devam edilebilir."

Ankara kulislerinde dikkat çeken iddia! "Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir"

Bakanlıklar için "Büyük bir sürpriz olabilir. Bazı isimler banko olarak gözüküyor ancak yeni isimlerle devam edilebilir."

24 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş 9 Temmuz'da gerçekleşecek. Kulislerde ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeni kabinede yer alacak isimler konuşulmaya başlanıyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, katıldığı televizyon programında Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabileceğini açıkladı.

24 Haziran'da yapılan seçimler ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen Türkiye'de yeni kabine 9 Temmuz günü açıklanacak. Önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan 698 sayılı KHK ile başbakanlık ve Bakanlar Kurulu görevleri Cumhurbaşkanı'na bağlandı. Gözler yeni kabineye çevrilirken Ankara kulislerinde gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya çıktı. CNN Türk ekranlarındaki Gece Görüşü programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan hükümet yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, önemli bir kulis bilgisi paylaştı.

"CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLABİLİR"

Selvi, Ankara kulislerinde bilgilerin an be an değiştiğini belirterek son Başbakan Binali Yıldırım ile ilgili "Meclis Başkanı olmasını bekliyorduk.Sayın Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı konuşuluyor" açıklamasında bulundu.

İşte Abdulkadir Selvi'nin programda söylediği kulis bilgisi şöyle:

"Bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı ve onun da Binali Yıldırım olacağı konuşulmaya başlandı. Meclis Başkanı olmasını bekliyorduk. Bilgiler an be an değişiyor. Sayın Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak başbakanlıktaki pozisyonunu koruyacağı şeklinde konuşmalar var. Ben Binali Bey için Meclis Başkanlığı konusunun ağır bastığını düşünüyorum."

YENİ KABİNEDE YER ALACAK VEKİLLER

Ayrıca Hürriyet yazarı Selvi, milletvekilliğinden istifa ederek bakan olması beklenen isimler ile ilgili olarak ise "Cumhurbaşkanı büyük sürpriz yapacak gibi düşünüyorum." diyerek "Bakanlar konusunda sayın Cumhurbaşkanı büyük sürpriz yapacak gibi düşünüyorum. Büyük bir sürpriz olabilir. Bazı isimler banko olarak gözüküyor ancak yeni isimlerle devam edilebilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak : Milli Gazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.