Cumhurbaşkanı Erdoğan ne için 'Hamdolsun' dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne için 'Hamdolsun' dedi?

Abdulkadir Selvi, 1915 olaylarına ilişkin soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi" demesini Hürriyet'teki köşesinde yorumladı.

Abdülkadir Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Bir de "hamdolsun" meselesi var. Biden görüşmesinden sonra Erdoğan'a, 1915 olaylarıyla ilgili Biden'ın soykırım açıklaması soruldu. Erdoğan, "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi" dedi.

Biden, 24 Nisan'daki açıklaması ile bizi üzmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmede Biden'a bu konudaki tepkimizi ileteceğini söylemişti.

O nedenle bu yanıt şaşırtıcı oldu.

O andan itibaren, görüşmede sözde soykırım iddialarının gündeme gelip gelmediğini ve "Hamdolsun!" ifadesinin neyin yanıtı olduğunu araştırdım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'e hareket ederken düzenlediği basın toplantısında, "Temenni ederim ki bu görüşmelerimizi aynı hassasiyet içerisinde yaparak 24 Nisan'ı unutturacak adımları da atmış oluruz" demişti.

Biden'la görüşmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'a, "'24 Nisan'ı unutturacak bir görüşme olmasını umuyorum' demiştiniz. Bu konu gündeme geldi mi?" diye soruldu.

Erdoğan bu soruya, "Hamdolsun" diye başlayan bir cümle ile karşılık verdi. "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi" dedi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan'ın, görüşmenin Biden'ın 24 Nisan'daki açıklamasını unutturacak kadar olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini anlatmak için, "Hamdolsun" dediğini ifade ediyor. Yoksa hamdolsun 1915 olaylarını hiç gündeme getirmedi, anlamında değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.