Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu dünyanın ilk SİHA gemisidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu dünyanın ilk SİHA gemisidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu gemisinin dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi olduğunu ifade etti. Gemide bulunan en büyük ve ağır helikopterlerin yanı sıra insansız hava araçlarının da iniş kalkış yapabileceğini belirtti ve bu özell

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla'da düzenlenen TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Çelik Kesme Töreni'ne katıldı.

"TCG Anadolu gemisinin ilk törenini de burada gerçekleştirdik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"7 yıl sonra TCG Anadolu gemisini burada tekrar hizmete alıyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Ülkemizin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'nun kahraman ordumuza hayırlı olmasını diliyorum. Ama bu bize yetmez.

"İnşallah bu uçak gemisinin ikinci fazını da yapacağız. Bunun için zaten birçok ülke ile görüşmeler yaptık. Bunu da başaracağız. Yüzyıl Türkiye'sinde bölgemizde ve küresel bir oyuncu.

"Mavi Vatanımıza katacağımız 3 yeni MİLGEM sınıfı fırkateynimizin de çelik kesimlerini yapıyoruz.

Devreye aldığımız TCG Anadolu, dünyanın en büyük ve en ağır helikopterleri, insansız hava araçlarını ve SİHA'ları indirip kaldırabilen ilk savaş gemisidir.

"Yani TCG Anadolu dünyanın ilk SİHA gemisi. Bayraktar TB3 SİHA, Kızılelma İHA ve Hürjet Hafif Taarruz Uçağımız bu gemiye iniş kalkış yapabiliyor."

Gemide ayrıca tam teşekküllü bir hastane ve ameliyathane de bulunuyor” dedi.

"Bu gemi, taşıdığı tanklar ve zırhlı amfibi taarruz araçları sayesinde ihtiyaç duyulduğunda dünyanın her yerine askeri ve insani harekât yapma kabiliyetine sahiptir.

"Yaklaşık yüzde 70 yerlilik oranı gibi yüksek seviyede gerçekleşen bu projeye 131 taşeron firma katıldı.

"TCG Anadolu sayesinde tabur büyüklüğündeki bir gücü ana desteğe ihtiyaç duymadan Ege, Akdeniz ve Karadeniz'deki kriz bölgelerine kolayca taşıyabileceğiz.

"Bu gemide silah sistemleri, muharebe yönetim sistemi, elektronik harp sistemleri, kızılötesi arama ve takip sistemi, lazer ikaz sistemi, torpido savunma sistemi, radarlar yerli ve milli sanayimiz tarafından geliştirildi.

"Askeri amaçların yanı sıra doğal afet yardım görevleri ve insani yardım operasyonları için de kullanabileceğimiz bu gemide tam teşekküllü bir hastane ve ameliyathane bulunuyor.

"Tüm bu özelliklerimizle TCG Anadolu sayesinde ezber bozan teknolojilere, sistemlere ve çözümlere öncülük eden, dünyada lider bir ülke olacağız.

"Bu tür projelerden edindiğimiz tecrübe, daha ileri teknolojileri daha yerli ve milli olarak ülkemize kazandırmamızı sağlıyor.

"Amfibi hücum gemimizin devreye alınmasıyla milli uçak gemimizi üretme yolunda büyük bir adım attık. Gemi inşa sanayimizin milli uçak gemimizi hakkıyla yaptığına ve yapacağına inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.