Cumhurbaşkanlığı, kurumları takip etmek için sistem kuruyor

Cumhurbaşkanlığı, kurumları takip etmek için sistem kuruyor

Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar başta olmak üzere tüm kurumları 'E-devlet' üzerinden takip etmek için sistem kurarken, belediyeler için de benzer bir sistem için hazırlık yapılıyor.

Yeni sistem nedeniyle milletvekillerinin ulaşamadıkları, taleplerini iletemedikleri şikayetlerine neden olan kabine üyeleri, milletvekillerine bir yazı göndererek taleplerini iletmelerini istedi.

Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar başta olmak üzere tüm kurumları 'E-devlet' üzerinden takip etmek için sistem kurarken, belediyeler için de benzer bir sistem için hazırlık yapılıyor.

Cumhuriye'ten Emine Kaplan'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütçe görüşmelerinin ardından kesin bir revizyona gideceği belirtilirken, bakanlarda da bu kapsamda bir hareketlilik olduğu ifade ediliyor. Özellikle 23 Haziran İstanbul seçiminin ardından milletvekillerinin Erdoğan'la toplantılarda da, kendi aralarındaki sohbetlerde de şikayet edilen konuların başında, bakanlara ulaşılamaması ve taleplerin iletilememesi yer alıyordu.

Hükümet, bir yandan vekillerin taleplerini yerine getirmeye çalışırken bir yandan da sistemde yaşanan işleyiş sıkıntılarına çözüm bulmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında milletvekillerine yaptığı sunumda, bakanlıklar başta olmak üzere tüm kurumların işleyişinin e-devlet üzerinden takip edildiği bilgisini verdi. E-devlet üzerinden kurulan sistemde, bir birime kaç başvuru yapıldığı, başvurunun nasıl sonuçlandığı, kaç gün geçtiği gibi bilgilere ulaşılabiliyor.

Cumhurbaşkanlığı'nın, bu sistem üzerinden bir birimde yaşanan tıkanıklığı tespit ederek ilgili birim yöneticilerinin uyarılması, böylelikle yaşanan kilitlenme ve tıkanıklıkları aşmayı planladığı belirtiliyor. Oktay, belediyeleri takip etmek için de sistem kurulması konusunda çalışma yapıldığını açıkladı.

CUMHURİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.