Danıştay'dan Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı Kararı

Danıştay'dan Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı Kararı

20 Mart 2016'da yapılan müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı sınavı için önemli bir karar

...

Danıştay, Eğitim İş tarafından açılan davada, sınav konuları arasında "Atatürk İlke ve İnkılapları" konusunun yer almaması dolaysıyla, sınav konularını düzenleyen maddenin yürütmesini durdurdu.

 

MEB, Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik'e dayanarak 20 Mart 2016'da müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı için yönetici atama sınavı yapmıştı.

Ancak, Eğitim İş tarafından açılan davada sınav konularını düzenleyen 15. madde de Atatürk İlke ve İnkılaplarının olmamasından dolayı, maddenin yürütmesi durdurulmuştur.

İŞTE YÜRÜRLÜĞÜ DURDURULAN MADDE

Madde 15 - (1) Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı için sınav konuları ve puan değerleri şunlardır:
a) Türkçe-dil bilgisi: %10,
b) Genel kültür: % 10,
c) Resmi yazışma kuralları: % 4,
ç) Halkla ilişkiler ve iletişim becerileri: % 4,
d) Okul Yönetimi: % 4,
e) Yönetimde insan ilişkileri: % 4,
f) Okul geliştirme: % 4,
g) Eğitim ve öğretimde etik: % 5,
ğ) Türk idare sistemi ve protokol kuralları: % 5,
h) Mevzuat (T.C. Anayasası, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname): % 50.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Danıştay, sınav kılavuzuna dayanak oluşturan ve sınav konularını içeren yönetmelik maddesini, eksik düzenleme gerekçesiyle, iptal etmiştir. Eğitim İş yayımladığı açıklamada aynı gerekçelerle Yazılı Sınav Başvuru kılavuzunun da yürütmesinin durdurulduğunu belirtmiş ancak buna dair Danıştay kararını yayımlamamıştır. Ancak yönetmelik maddesinin yürürlüğünü durduran karar çok büyük bir kaos oluşturacaktır. Zira sınav 20 Mart'ta yapıldı ve 18 Nisan'da açıklandı. Yapılan sınavın konularında eksiklik bulunduğu için sınavın iptal edilmesi çok büyük bir olasılıktır. MEB bu karara, 7 gün içinde, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (İDDK) nezdinde itiraz edecektir ancak 15. maddeye dair karar oybirliğiyle alındığı için bu kararın Danıştay İDDK'ndan dönmesi zor bir ihtimal olarak görünmektedir.


 


İŞTE MAHKEME KARARI

   

 

 
Memurlar.Net - Özel

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum