Danıştay'dan ÖYP mağdurları için olumlu karar

Danıştay'dan ÖYP mağdurları için olumlu karar

Danıştay, "araştırma görevlilerinin ÖYP kadrosu ile ilişiklerinin kesilmesi halinde lisansüstü eğitimle de ilişiklerinin kesilmesi" işlemini durdurdu

YÖK Genel Kurulu; 12.02.2015 tarihli kararı ile "Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar"ın öğrenim süresini düzenleyen 10. maddesinin 4. fıkrasında "YÖK tarafından ilan edilen lisansüstü eğitim kontenjanlarına yerleştirilen araştırma görevlilerinin ÖYP kadrosu ile ilişiklerinin kesilmesi halinde lisansüstü eğitimle de ilişikleri kesilir" şeklinde bir değişiklik yapmıştır.

 

Kararla, yasada bulunmayan, lisansüstü eğitime devam eden ÖYP kadrosundaki araştırma görevlilerin eğitim öğretim haklarını ihlal edecek şekilde, YÖK'ün Anayasa ile belirlenmiş kuruluş amacına ve yükseköğretimin amacına aykırı şekilde sınırlama getirilmiştir.

YÖK'ün bu kararına karşı Eğitim Sen tarafından açılan, Danıştay 8.Dairesi'nde görülen davada, yürütmenin durdurulması isteminin reddine dair verilen karara Sendikamızca itiraz edilmiş, itiraz sonucu, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 2015/1112E. sayılı kararı ile dava konusu işlemin eğitim öğretim hakkını ihlal ettiğinden bahisle işlemin yürütmesi durdurulmuştur.

 

Karar ÖYP kadrosu ile ilişiği herhangi bir nedenle kesilip lisansüstü eğitimle de ilişiği kesilenler için önemli bir kazanım olmuştur.

 

   

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.