Dava Kazanan Müdürlere Sözlü Sınav Şoku!

Dava Kazanan Müdürlere Sözlü Sınav Şoku!

Müdürlük Görevlendirmelerinde mahkeme kararları nasıl uygulanıyor? Mahkeme kararları işlevsiz mi bırakılıyor? MEB Yönetici görevlendirmelerinde eski-yeni yönetmelik şoku!

Müdürlük Görevlendirmelerinde mahkeme kararları nasıl uygulanıyor? Mahkeme kararları işlevsiz mi bırakılıyor? MEB Yönetici görevlendirmelerinde eski-yeni yönetmelik şoku!

Aşağıdaki yazı, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçelere yazılan yazı. Yazıda özetle; mahkeme kararı ile göreve dönen okul müdürlerinin yeniden değerlendirmeleri kapsamında ek-1 form ile yapılacak sözlü değerlendirilmesinin aritmetik ortalaması esas alınır denilmektedir.

Yani; Mahkeme kararı ile göreve iade edilen yöneticilerin değerlendirilmesi yeni yönetmelik hükümlerine göre yapılır denilmektedir. İşte o yazı: 

Konu: Mahkeme Kararı Müdürlük Görevlendirmeleri

DAĞITIM YERLERİNE

Ilgi: a)06/10/2015 tarih ve 29494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı
Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik.
b)04/11/2015 tarih ve 50790867-903.02-E.11147862 sayılı Makam Onayı.

Bakanlığımız Hukuk Müşavirliği görüşü gereğince ve İlgi (b) Valilik Makam Onayı çerçevesinde; Müdürlük görev süresi kendi kurumunda ya da kendi kurumu dışında uzatılmayan veya ilk defa ve yeniden müdür ataması yapılmayan ve ilgili mahkemelerce lehine iptal ve yürütmeyi durdurma kararı bulunanların mahkeme kararı gereğince yapılması gereken görevlendirmeleri, ilgi (a) Yönetmelik çerçevesinde yapılacaktır.

İlgi (a) Yönetmeliğin 19. Maddesinde “ (1) Müdürlükte dört yıllık ya da aynı eğitim  kurumu müdürlüğünde toplam sekiz yıllık görev süresi dolanlar ile duyurunun son günü itibarıyla 5 ve 6 ncı maddelerde belirtilen şartları taşıyanlar arasından müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunanlar Ek-1’de yer alan form üzerinden değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilir” 20. Maddesinde "Müdürlük için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, 21 inci maddede belirtilen sözlü sınav konuları ve ağırlıkları dikkate alınarak Ek-2’de yer alan form üzerinden sözlü sınav komisyonunca yüz tam puan üzerinden değerlendirilir." ve 26. Maddesinde ise " (1) Müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adayların görevlendirmeye esas puanları; Ek-1’de yer alan form üzerinden verilen değerlendirme puanı ile sözlü sınavda verilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir."Denilmektedir.

Bu kapsamda, belirtilen şartları taşıyanların müdür olarak görevlendirilme işleminin ek takvim
çerçevesinde yapılabilmesi için;

Bilgilerinizi, tüm ilgililere tebliğ edilerek, tebellüğ belgelerinin müdürlüğümüze gönderilmesini
ve gereğini önemle rica ederim.


Vali a.
İl Milli Eğitim Müdürü

EKLER
Başvuru Takvimi

DAĞITIM
13 İlçe Kaymakamlığına

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum