Davutoğlu: 1 kişi kesin canlı bomba

Davutoğlu: 1 kişi kesin canlı bomba

Başbakan Davutoğlu, 1 kişi kesin canlı bomba, diğeri de yarım eden olabilir. Bütün araştırmalar bitince daha net ifade edebileceğiz bunları.

Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısında yaralananları ziyaret etti. Davutoğlu, ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

- Bu saldırıların hedefi milletimizdir. Bu saldırıyı gerçekleştirenler insan olamaz. Terör saldırıları amacına ulaşamayacaktır.

- Fail ve arkasındaki güçler açıkça tespit edilip ortaya konulacaktır. Bilgileri paylaşırken tedbirli davranıyoruz. Bunun kaynağı bellidir. Geçen yıl 23 Temmuz'dan bir yana kapsamlı bir mücadele veriyoruz.

- Şu ana kadar 11 gözaltı yapıldı.

- Hepimizin ocağına ateş düştü. Gelecek nesillerin yüreğinin yanmaması için hepimiz fedakarlık yapmaya hazırız. "Biz milletimize, devletimize güveniyoruz" diyen vatandaşlarıma sesleniyorum. Her türlü barbarlığın karşısında duracak bir devletiniz var. Atılması gereken adımlar ne olursa olsun atmaktan tereddüt etmeyeceğiz.

- Türkiye'nin her yeri birbirine eşittir hepsinin kaderi birdir. Bu topraklarda bu ülkede nihai kamu düzeni sağlanana kadar sürecek mücadelemiz. Böyle bir saldırıyla milletin psikolojisini nasıl etkileriz diye düşünüyorlar. Onlar bu milleti tanımıyorlar. Milletimiz teröre karşı mücadelede görüyorlar.

- Gereken her türlü adımı milletimiz için atacağız. Milletinize ülkenize devletinize güveniniz. Karamsar psikolojiye kapılmayınız. Kararlılıkla yola devam edeceğiz Terör odaklarına sesleniyorum. İrademizi kıramayacaksınız. Silahlı kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Teröre karşı milli irademiz sürecektir. Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz.

- Bugün birçok muhatabımızdan dayanışma mesajları aldık. Hepsine teşekkürü bir borç biliyorum. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın. Teröre karşı iş birliği dünyanın gözetmesi gereken ilkedir.

- Ziyarete gelen Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum.

- İnsanların canlarına kıyanlar terörün arkasındaki çirkin odaklarına ortaya çıkarmıştır. Biz insanlarımıza ülkemize sahip çıkacağız. Her zamankinden daha dik olmak zorundayız.

- 1 kişi kesin canlı bomba, diğeri de yarım eden olabilir. Bütün araştırmalar bitince daha net ifade edebileceğiz bunları.

- Terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa hep milleti sivilleri doğrudan hedef alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.