Davutoğlu açıkladı! Operasyonlar ne zaman bitecek?

Davutoğlu açıkladı! Operasyonlar ne zaman bitecek?

Canlı yayında konuşan Davutoğlu, ''Silopi bütün sokaklarıyla temizlendi. Cizre ve Sur da birkaç günde temizlenecek'' dedi.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in hazırlayıp sunduğu İskele Sancak Özel programı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ağırladı. Davutoğlu, gündemi değerlendirdiği programda önemli açıklamalar yaptı. 

Cizre ve Sur'daki operasyonlara değinen Başbakan Davutoğlu, ''Silopi bütün sokaklarıyla temizlendi. Cizre ve Sur da birkaç günde temizlenecek'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar;

'BİR KAÇ GÜNDE TEMİZLENECEK'

Sur'u bizzat takip ediyorum. Ben Diyarbakır'a aşığım. Sur'dan göçmek zorunda olan 6 bin aileye kira yardımı yapıyoruz. Sur'daki tarihi mekanlar en iyi şekilde korunarak, tarihi Diyarbakır'ı nezih bir ortam haline getireceğiz. Bu bizim oradaki vatandaşlarımıza olan borcumuzdur. Kapsamlı bir program veriyoruz. Kimsenin elinde silah kalmayacak. Bu olmadan barış havarisi kesilmek iki yüzlülüktür. Bölgede gözü yaşlı tek bir vatandaşı yalnız bırakmayacağız.

7 Haziran'dan sonra yanlış hesap yaptılar. Silahlanma çağrısı yaparken bu kararlılığı göstereceğimizi tahmin etmediler. Silopi bütün sokaklarıyla temizlendi. Cizre ve Sur da birkaç günde temizlenecek.

PYD'NİN CENEVRE'YE DAVET EDİLMEMESİ

YPG ve PYD terör örgütü olduğu için toplantıya katılmasını istemiyoruz.  YPG/PYD'ye davetiye gitmedi. Türkiye'nin tutumu kesinlikle Suriyeli Kürt kardeşlerimize değildir. Bu örgütler bu durumu fırsata çevirip Türkiye'yi kötülemek isteyecekti.

'PYD masaya gelecek' diyorlardı. Ne oldu? Türkiye yalnız kalıcakmış gibi fikir sürüyorlar. Türkiye'nin kabul etmediği hiçbir durum, Suriye'ye çözüm getirmez. PYD'ye yakın duran kesimler dahi, durumu yeniden değerlendirme ihtiyacı içindeler."

Suriye'de kullandıkları yöntemi Türkiye'ye taşımaya taşıdılar. Cizre'de, Silopi'de yapılan bu.

ABD Bşk. Yard. Biden'a PYD ve PKK'ya ilişkin faaliyetleri gösterdik. Biden, Türkiye'nin bu konudaki kaygılarını anladıklarını ifade etti. Biden'ın bu ziyaretinde ABD'nin hamlelerinde etkili oldu. Suriyeli Kürtler olmadan masa kurulmaz. Ama terör unsurları da olmamalıdır. PYD'nin sürece katılmaması için ağırlığımızı koyduk. Gerekirse yeniden koyarız.

'MÜDAHELEDE BULUNURUZ'

Biz sınırımızda ne rejimi, ne YPG'yi ne DEAŞ'ı istiyoruz. Türkiye'ye dönük eylem gerçekleşirse müdahalede bulunuruz.

ANAYASA ÇALIŞMALARI

DavuToğlu "Meclis aritmediği ortada, uzlaşamazsanız ne olur" sorusuna, "İlan ettiğim hiçbir proje ve takvimden geri kalmamaya özen gösteririm. Seçim vaatlerimizi hayata geçiriyoruz. Oylarımızı bazı yerlerde yüzde 52, bazı yerlerde yüzde 54'ü gösteren sonuçlar geliyor. Ne dedik, önce genel başkanları gezdik. Konuştuk. Arkasından anayasa komisyonu oluşacak dedik. Meclis Başkanımızdan süreci yeniden başlatın dedik, başlattı. Bırakın komisyon çalışsın. Bu arada halkımız bilgilendirilir. Bunu da siyasi adap ve edep kuralları içinde yapalım. Muhalefetin, anaysa meselesini bir tek başkanlığı engellemek boyutunda olursa olmaz. Konuşalım, onların da teklifini görelim" dedi.

Anayasa referandumu tartışmalarını da değerlendiren Başbakan "6 ay bir kere bu komisyonun çalışmalarına destek vermemiz lazım. Olmayacak dersek, kendi kendini getiren bir kehanet olur. Olmaması halinde de şartları öyle oluşturalım ki bu ülkede anayasa yapılama diye bir kanaat oluşmasın. Bazıları buna uğraşıyor. Bu olmazsa ne olur tartışmasını yapanların komisyonun çalışmalarını sabote etmeye çalıştıklarını düşünüyorum. O zaman biz bu komisyonu niye kurduk.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.