Davutoğlu Rus uçağı hakkında konuştu

Davutoğlu Rus uçağı hakkında konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, düşürülen Rus uçağı ile ilgili yaptığı açıklamada "Ne gerekiyorsa yapacağımızı tüm dünya bilsin" dedi

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde öğretmenleri ağırlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, düşürülen Rus uçağı hakkında da açıklamalarda bulundu.

"HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPACAĞIMIZI CÜMLE ALEM BİLSİN"
Davutoğlu, düşürülen uçağa ilişkin şu şekilde konuştu; "Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz. Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım.

"HERHANGİ BİR ÜLKENİN TOPRAĞINDA GÖZÜ OLAN YAKLAŞIMI BENİMSEMİYORUZ"
Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz. Ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatle uyarılara rağmen, geçen pazar günü Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir. Buradan da bütün dünyaya uluslararası kamuoyuna şu çağrıda bulunuyorum. Gelin Suriye'deki ateşi söndürelim.

"TÜRKMENLERE ATEŞ YAĞDIRAN KİM OLURSA OLSUN MESAJIMIZ AÇIKTIR"
Bunun yerine Bayırbucak Türkmenlerine, Araplara, Kürtlere, Türkmenlere ateş yağdıran kim olursa olsun, ister Suriye rejimi, ister terör örgütleri, isterse dışardan müdahale eden unsurlara mesajımız açıktır. Suriye halkı barış ve onur içinde yaşama hakkına sahiptir. Kim olursa olsun Suriye halkı bizim dostumuzdur. Ülkemizin demokrasisini, huzurunu teminat altına almak için ne gerekiyorsa yapacağımızdan bütün dünyanın haberdar ve emin olması lazım."

Ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.