Davutoğlu'ndan Darbeci Mehmet Dişli açıklaması: Hakan Fidan'ın da talebine rağmen...

Davutoğlu'ndan Darbeci Mehmet Dişli açıklaması: Hakan Fidan'ın da talebine rağmen...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akit TV'de gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken AKP'li Şaban Dişli'nin darbeci kardeşi Mehmet Dişli hakkında dikkat çeken detayı açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akit TV'de gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken AKP'li Şaban Dişli'nin darbeci kardeşi Mehmet Dişli hakkında dikkat çeken detayı açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan olduğu dönemde 2015 Yüksek Askeri Şûrası’nda, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin önemli isimlerinden tutuklu eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin MİT’ten gelen raporlar doğrultusunda emekliliğe sevk kararı alınmasına rağmen kararın uygulanmadığını söyledi.

Dişli’nin emekli edilmesi konusunda MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da kendisiyle aynı talepte bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, Dişli’nin emekli edilmediğini vurguladı.

“ 2015 YAŞ’ına giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu. Bunların tasfiyesini iki kademeli olarak yapalım dedik. O dönem sayın Hulusi Akar ve sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek bunların iki kademeli tasfiyesini öne aldık. Bir grubu şimdi, diğer grubu sonra… Mesela Mehmet Dişli’nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk. Bunu MİT’ten gelen bir rapor üzerine söyledim. Ve son geceye kadar da Dişli’nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti. Ama bu kanaat benim sebebimle değişmedi. Bu devlet şeyi ile… Girmek istemem detayına… Ama şu bilinsin ki ben FETÖ’ye karşı tek bir FETÖ mensubu kalmayınca kadar mücadele kararlığı gösterdim.”

"BİR DARBE TEHDİDİ VAR MI?" SORUNA NE CEVAP VERDİ?

Akit TV'de ayrıca 'Bir darbe tehdidi var mı?' sorusuna da cevap veren Davutoğlu, "Onu Cumhurbaşkanı'na soracaksınız. Bu soruları bana bu kadar rahatlıkla sorduğunuz göre ümit ederim Cumhurbaşkanı'na da sorarasınız. Bir gün davet edin, bu açıklıkta sorabilirseniz, ben de dinlemek isterim' dedi. Davutoğlu, 'Yarın bir darbe teşebbüsü olursa yerimiz seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın, seçilmiş Meclis'in yanındadır. Kimsenin bir tereddütü olmasın" ifadesinde bulundu. (Milli Gazete)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.