Davutoğlu'ndan EYT çıkışı: Mağdurlar...

Davutoğlu'ndan EYT çıkışı: Mağdurlar...

Davutoğlu: EYT Mağdurları taleplerinde haklı..

Sosyal medyada soruları cevaplayan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, Suriye mevzusunda soğukkanlı olmalıdır. Diplomaside dikkatli konuşmak gerekiyor. Şehitlerimizin hesabı sormalıdır. Diplomatik retoriğin de sahadaki mücadeleyle orantılı olması gerek" diye konuştu.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gazeteci Ufuk Karcı'nın sunduğu 'Davutoğlu ile Samimi Cesur Gelecek' programında açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, "TÜİK rakamlarıyla oynayarak ekonominin çok iyi gittiğini iddia ediyorlar. Tapuların neredeyse fermanla el değiştirdiği bir dönemde, güvenin olmadığı bir Türkiye'de ekonomi düzelmez" dedi.

Başbakanlık dönemimde basına hiçbir müdahalede bulunmadım. Benim veya arkadaşlarım tarafından aranarak baskı altına alındığını iddia edebilecek tek bir gazeteci varsa çıkıp söylesin.

"ŞEHİTLERİN HESABI SORULMALIDIR"

* Türkiye, on yıldır süren Suriye iç savaşında sicili en temiz ülkedir. Suriye’de çok sayıda insan Türkiye’ye güvenerek İdlib’e geldi.

* Türkiye, Suriye mevzusunda soğukkanlı olmalıdır. Diplomaside dikkatli konuşmak gerekiyor.

EYT MAĞDURLARI TALEPLERİNDE HAKLIDIR"

* Bir adaletsizliğe yol açılmışsa, bu adaletsizliğin maliyeti ekonomik maliyetten daha ağırdır. Devlet halkına bir söz verdiğinde bunu tutmalıdır. EYT adaletsizliğine çözüm bulunmalıdır.

* EYT mağdurları taleplerinde haklıdır. EYT konusu partimizin gündemindedir. Yakın zamanda bununla ilgili bir raporu kamuoyuna açıklayacağız.

* Taşeron işçiler de bir başka gündemimiz. Kadrolu işçilerin 3'te biri kadar maaş alıyor. Bunun yaşandığı bir yerde adaletten söz edilemez.

* TÜİK rakamlarıyla oynayarak ekonominin çok iyi gittiğini iddia ediyorlar. Tapuların neredeyse fermanla el değiştirdiği bir dönemde, güvenin olmadığı bir Türkiye’de ekonomi düzelmez.

Kaynak : Karar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.