Davutoğlu'ndan yeni hükümet ve asgari ücret açıklaması

Davutoğlu'ndan yeni hükümet ve asgari ücret açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümetle ilgili sorulara yanıt verdi. Bakanlık sayısında artış olacağı yönündeki iddiaları ise 'Bir ihtiyaç varsa gereği yapılır' dedi. Davutoğlu asgari ücret zammının ise söz verildiği gibi yapıcağını yineledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i ziyareti sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

YENİ BAKANLAR KURULU

Hükümetin bu aşamada kurulması varolan Bakanlar Kurulu yapısıyla olur. Çünkü bunun kanunla değişmesi lazım. Kanun olması için Meclis'in açılması lazım ki bu bir süreçtir. Dolaysıyla hükümetimizi sunduğumuz gün bir Bakanlar Kurulu değişikliği beklemek yasal olarak da mümkün değil. Bütün bunlardan sonra bütün tecrübeleri değerlendirip bazı bakanlıklar için düzenlemeler yapılır mı? O tamamıyla süre içerisinde bizim takdirimizle olacak bir husustur. Öyle çok büyük bakan sayısı artışları da o çerçevede dahi beklemek doğru değil. Bir ihtiyaç varsa onun gereği yapılır.

BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA KELEPÇE

Türkiye bir hukuk devletidir. Aynı hukuk devleti kuralları içinde soruşturma yürütülürken, bayan olsun erkek olsun, başörtülü olsun olmasın ihtiyaç oluşmadıkça kelepçeli görüntüyü tasvip etmeyiz.
Kıyafetler ve ideolojiler üzerinden bir uygulama sözkonusu olamaz.

Kaçma tehlikesi veya ihtimaller söz konusuyla tedbir alınabilir. O manzarayı görünce, derhal talimat verdim. Burada yürütülen soruşturmaya gölge düşürmek istenen de bir tablo var. Bu doğru değil. Gözaltı işleminin esasları bellidir. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

1300 lira taahhüt yerine getirilecek. Ek tedbir gerekiyorsa bunları da değerlendiririz. Vatandaşımıza verdiğimiz sözü yerine getierceğiz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.