Ders Dağıtım Programının Okul Yönetime 5 Önemli Katkısı

Ders Dağıtım Programının Okul Yönetime 5 Önemli Katkısı

Teknolojinin eğitime katkısı, eğitim kalitesi üzerinde olumlu bir etki göstermektedir. Aynı etki, teknolojinin okul yönetimine dahil olması ile bu alanda da görülmektedir. Ders dağıtım programı teknolojinin okul yönetimine katkısının en iyi örneğidir .

Teknolojinin eğitime katkısı, eğitim kalitesi üzerinde olumlu bir etki göstermektedir. Aynı etki, teknolojinin okul yönetimine dahil olması ile bu alanda da görülmektedir. Ders dağıtım programı teknolojinin okul yönetimine katkısının en iyi örneğidir.

Ders dağıtım programları, okul yönetim modüllerinden bir tanesidir. Bu modül, haftalık ders dağıtımlarını hızlı ve hatasız bir şekilde yapmaktadır. Ayrıca, istenilen formatta çıktı alabilme, sınıf - derslik - öğretmen seçeneklerinden programı görme gibi işlevsel özellikler bulunmaktadır.

Ders Dağıtım Programı Kullanmak için 5 Neden

 Ders dağıtım programı ve okul yönetim sistemi kullanmak, okul eğitime daha fazla zaman ayırmak anlamına gelmektedir. Ayrıca şu nedenlerden ötürü ders dağıtım programı her okulda kullanılmalıdır:

1. Zamandan Tasarruf Sağlar

Ders dağıtımını modül olmadan yapmak, büyük bir emek gerektirmektedir. Ayrıca, okuldaki öğrenci sayısı arttıkça derslik ve öğretmen sayısı da artmaktadır. Durum böyle olunca kalabalık okullarda derslik takibi yapmak ve ders programı oluşturmak önemli bir mesai harcamak demektir. Ders dağıtım programı, tüm bu unsurlardan etkilenmeden hızlı bir şekilde haftalık/aylık ders programı oluşturmanızı sağlar.

2. Hata Payını Ortadan Kaldırır

Ders dağıtım programına veri girişleri bazı kurallar esas alınarak yapılır. Doğru veri girişi, işleyişin düzenli ve eksiksiz olmasını sağlar. Ayrıca, sistem, ders ve derslik çakışmalarını, ders saatlerini kontrol eder. Tüm bu süreç sayesinde hatasız bir program meydana getirebilirsiniz.

3. Her Yerden Çalışabilirsiniz

Okul yönetimi, mesai kavramı olmayan bir iştir. Ders dağıtım programı, bu durumu göz ardı etmez ve  idarecilere çalışma özgürlüğü sunar. Bu modül hem mobil uygulama hem de web sayfası üzerinden programın yapılmasına izin verir.

4. Programda Sınırsız Değişim Hakkı Bulunur

Ders dağıtım programı, hangi yöntemle olursa olsun birkaç kez değişime uğrayabilir. Bu nedenle ders dağıtım programlarında değiştirme limiti bulunmamalıdır. Sınırsız değişim hakkı bulunan modüller, okul yönetimine büyük kolaylık sağlamaktadır.

5. Ders Programını Her Açıdan Görebilirsiniz

Ders programı sadece öğretmene, dersliğe ya da öğrenciye özgü değildir. Bir program yapıldığında tüm unsurlar düşünülmeli, çakışma yaşanmamalı ve dersliklerin sayısı ile ders sayısı eşit olmalıdır. Ders dağıtım programı burada devreye girer. Yapılan ders programı, "Öğretmen Ders Programı", "Sınıf Ders Programı", "Derslik Ders Programı" ve "Nöbet Programı" şeklinde tek tek görüntülenebilir.

iOkul Ders Dağıtım Programı, yukarıda verilen özelliklerin hepsini sunmaktadır. Ayrıca, okul yönetim sistemi ile birlikte çalışan bu modül, ders programını ilgili kişilere gönderme, akıllı tahtadan ders programı duyurma gibi pek çok işlemi bir arada yapmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.