Ders Saatleri 30 Dakikaya İniyor! Valilik Karar Aldı! Talip Geylan'dan MEB'e Çağrı!

Ders Saatleri 30 Dakikaya İniyor! Valilik Karar Aldı! Talip Geylan'dan MEB'e Çağrı!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ders saatlerinin 30 dakika olarak düzenlenmesi konusunda adım atan Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl okulların açık olduğu dönemde ders saatleri 30 dakika olarak uygulanarak pandemi koşullarına uygun bir düzenlemeye gidilmişti.

Bu eğitim-öğretim yılında uyarılara kulak tıkayan MEB, ders saatlerini okulöncesi kurumlarda 50, diğer eğitim kurumlarında 40 dakika olarak uygulanacağı talimatını vermişti.

Okullarda kapalı ortamlarda uzun süre kalınmasını beraberinde getiren bu uygulamaya karşı Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan uyarıda bulunmuş, ders saatlerinin 30 dakika olarak düzenlenmesi gerektiğini ifade etmişti.

Bugün Hatay İl Müdürlüğünün konu hakkındaki kararını tebrik eden Geylan sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

DERS SÜRELERİ İLE İLGİLİ KARAR İL MEM’LERİN DEĞİL, BAKANLIĞIN SORUMLULUĞUNDADIR!

Bugün yayınladığı yazıyla, il genelinde ders sürelerini 30 dk (okul öncesinde 40 dk) olarak belirleyen

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü tebrik ediyorum.

Nitekim, sendikamızın önceki hafta açıkladığı anket sonuçlarına göre de, öğretmenlerimizin büyük bir çoğunluğunun ders sürelerinin 30 dk olmasını uygun bulduğu ortaya çıkmıştı.

Covid riski ve gerektirdiği koşullar, ülkemizin her bir köşesi için aynıdır.

Dolayısıyla Bakanlık, muallak ifadelerle topu illere atmamalı, çerçevesi net belirlenmiş tasarruflarla Türkiye genelinde uygulama birliğini sağlamalıdır.

12-219.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.