Dershaneden ilkokula dönüşüm

Dershaneden ilkokula dönüşüm

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Dershaneler kaldırılacak” açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) çalışmalarını sürdürdüğü okula dönüşüm modelleri başlıyor.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre;

45 yıllık Uğur Dershanesi’nin İncirli Caddesi’ndeki bir şubesi “Uğur Hazırlık Liseleri” adıyla dönüşümünü tamamladı. Oluşturulan yeni lise programı ile öğrenciler üniversite sınavına iki kat yoğunluk ve içerik ile hazırlanacak. Dersleri ise dershanecilik kültüründen gelen öğretmenler verecek. Böylece liseliler özel derse gerek duymadan, dershaneye gitmeden okul içinde eksiklerini giderecek. Yeni bir okul konsepti yarattıklarını belirten Bahçeşehir/Uğur Eğitim Kurumu Başkanı Enver Yücel, “Mesleki yönlendirmeyi lise yıllarında yapacağız. Dershane mi, okul mu tartışmaları da bitmiş olacak” dedi.

Cumartesi de ders var

LİSE, hafta içi ve hafta sonu normal eğitiminin yanı sıra hafta içi 16.00-18.00 arası, hafta sonu da cumartesi günleri öğrencileri üniversiteye hazırlayacak ve ücreti 12-13 bin TL civarında olacak. Gelecek yıl eğitime başlayacak Uğur Hazırlık Liseleri’nde MEB müfredatına uygun beden, müzik, sanat gibi dersler de olacak.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.