Devlet Bahçeli'den Suriye ve PYD eleştirisi

Devlet Bahçeli'den Suriye ve PYD eleştirisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'deki son haberler ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda son dakika açıklamalarda bulundu.

Dış politika üzerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Devlet Bahçeli, "Sınırlarımızı Metin Akpınar ve Kemal Sunal'ın oynadığı Propaganda filmine benzeten yine Davutoğlu'ydu. Davutoğlu'na Köyden İndim Şehire ve Sahte Kabadayı filmlerini de izlemesini kendisiyle örtüşen rolleri görmesini öneriyorum. Ya da Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı dikkatle incelemesini tavsiye ediyorum." dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

Ortadoğu'da hüküm süren kanlı döngü, bir yandan vatan topraklarındaki terörist saldırılar geleceğimizi rehin altına almaktadır. Kaygımız AKP'nin tarihi gerçeklerden kopuk şekilde oradan buraya savrulmasıdır.

''TAM BİR BARBARLIKTIR''

Rusya'nın sivil insanları katletmesi tam bir barbarlıktır. BM kapılarımızı açmamızı istemektedir. AKP ise meseleyi makul bir bedele çoktan indirgemiştir. Ya döviz ya da otobüs sözleri ahlaki değildir. Suriye istikrara kavuşmadan sorun bitmeyecek. Mültecilere yardım eli uzatılmalıdır ama yük eşit şekilde bölüşülmelidir. AB ve BM elini taşın altına koymaktan kaçındığı sürece mülteci sorunu devasa boyutlara ulaşacaktır.

SURİYE'YE KARA OPERASYONU İDDİALARI

Türkiye'nin Suudi Arabistan'la ortak faaliyete hazırlanması en çok konuşulan konulardan biri olmuştur. Suudi yönetimi keşif çalışmasından sonra İncirlik'e 5 savaş uçağı göndermiştir. AKP'nin Dışişleri Bakanı, Suudi askerlerinin Türkiye'den geçmesinin temenni olduğunu söylemiştir. Anlaşılan Türkiye, Suudi Arabistan'ın başını çektiği ülkelerle kara operasyonuna girmeye hazırlanmaktadır. Bu kararı kim vermiştir? Meclis'in onayı olmadan Türkiye'yi savaşa sokmak nasıl bir şuursuzluktur? Türkiye çadır devleti muz cumhuriyeti midir? Riyad yönetimine rolleri kim dağıtmıştır?

YPG HEDEFLERİNİN VURULMASI

Bildiğiniz gibi topçu birlikleri, YPG terörünün açtığı ateşe müdahale etmiştir. Düne kadar PYD'nin AKP tarafından muhattap alınması bu terör örgütünü şımartmıştır. Kobani'de dökülen Kürt kanı benim kanım diyen Davutoğlu'ydu. Türkiye olmasaydı Kobani düşerdi diyen AKP'li Milli Savunma Bakanıydı.

''PKK EŞİTTİR PYD'DİR''

PYD terör örgütünün lideri Salih Müslim Türkiye'de adeta misafir muamelesi görmüştür. Altını çizerek söylüyorum PKK eşittir PYD'dir.

"ABD KARAR VERMELİ, DOST MUDUR DÜŞMAN MI?"

Biden (ABD Başkan Yardımcısı) kimdir ki binlerce kilometre öteden emirler yağdırmaktadır? ABD karar vermelidir dost mudur düşman mı?

"AKP HÜKÜMETİ KORKMASIN, PISMASIN"

Türkiye güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yapmalıdır. AKP hükümeti korkmasın pısmasın alttan almasın Türkiye milleti her neviden düşmanlıklara karşı birdir beraberdir. Hepsini karşılamaya da Allah'ın izniyle gücü yetecektir.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.