Devlet erkanı 10 Kasım için Anıtkabir'de

Devlet erkanı 10 Kasım için Anıtkabir'de

Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümünde devlet erkanı Anıtkabir'deydi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78'inci yılında Anıtkabir'de tören düzenlendi.Anıtkabir'de düzenlenen tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile beraberindeki devlet erkanı katıldı.

Aslanlı Yol'daki yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

ERDOĞAN'DAN MESAJ

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ebediye intihalinin 78'inci yıldönümünde, zat-ı alinizi bir kerz daha hürmetle yad ediyoruz. Cumhuriyete sahip çıkmayı görev biliyor, her alanda daha güçlü, itibarlı, müreffeh ülke olma yolunda ilerliyoruz.Terör örgütlerinin, bölücü örgütlerin ve bunları maşa olarak kullananların ülkemizi bölmesine izin vermeyeceğiz.
Ruhun şad olsun."

ASKERLER ARANARAK ANITKABİR'E GİRDİ

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Anıtkabir'de yapılacak tören öncesi güvenlik önlemleri alındı. Anıtkabir'e gelen aralarında rütbelilerinde bulunduğu askerler elektronik kimlik kartı okuyucularıyla tek tek aranarak Anıtkabir'e alındı. Anıtkabir'de Cumhurbaşkanlığı'nda görevli özel harekat polisleri de görev yaptı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'de yapılan törende de güvenlik nedeniyle törene gelen askerlerin üstleri aranmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.