Devlet Kanalında Öğretmene Hakaret

Devlet Kanalında Öğretmene Hakaret

Anadolu Eğitim Sendikası: Devlet Kanalında Öğretmene Hakareti RTÜK’ e Şikayet Ettik

Anadolu Eğitim Sendikası tarafından yapılan açıklama:

Neredeyse her yayın döneminde farklı programlarda maruz kaldığımız meslek istismarı, cezasız bırakıldıkça artmıştır. Son örneği vergilerimizle yayın yapan TRT nin üstelik de çocuk kanalıdır. Bu kanalda süreli olarak yayınlanan bir programda öğretmenlik mesleğine yakışmayacak karikatürize tipleme körpe zihinlerdeki algıyı kalıcı olarak bozmaktadır.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak, TRT Çocuk adlı kanalda yayınlanan “Öğretmenim canım benim” adlı programın yayından kaldırılması için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına resmi başvuruda bulunduk. Program içeriğinde “Öğretmen” değeri ile bağdaşmayacak şekilde yayın yapıldığını, çocukların zihinsel gelişimine, okul ve öğretmen algısına zarar verecek içerikte olduğunu belirttik. Söz konusu yayına son verilmesi, bu güne kadar yayınlanan bölümlerde yapılan mesleki istismarın gereğince cezalandırılması için yaptığımız başvuru ektedir. Aynı kapsamda Milli Eğitim Bakanlığını da konuya ilişkin sorumluluk alması için göreve davet ettik. Öğretmene değer vermeyen toplum çürümeye mahkumdur.

Sendikamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ve öncelikli olarak meslek onuruna sahip çıkacaktır. Saygılarımızla.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.