Devlet Memurlarının Bazıları 15.000 TL Maaş Alacak!

Devlet Memurlarının Bazıları 15.000 TL Maaş Alacak!

Devlet memurları, uluslararası kurum ve kuruluşların Türkiye’deki merkez veya temsilciliklerinde stajyer memur olarak görevlendirildiklerinde, 2020 yılının ilk altı aylık döneminde aylık en az net 14.976 TL gelir elde edecek.

Devlet memurları, uluslararası kurum ve kuruluşların Türkiye’deki merkez veya temsilciliklerinde stajyer memur olarak görevlendirildiklerinde, 2020 yılının ilk altı aylık döneminde aylık en az net 14.976 TL gelir elde edecek.

Stajyer memurluk nedir?

Kamu kurumlarının (merkezi idare kapsamındaki) personeli, Dışişleri Bakanlığınca bildirilecek uluslararası kurum ve kuruluşların Türkiye’de yerleşik bulunan merkez veya temsilciliklerinde stajyer memur olarak görevlendirilebiliyor.

Bu şekildeki görevlendirmeler en çok 2 yıl için yapılırken, gerek görülmesi halinde bu süre bir katına kadar uzatılabiliyor.

Stajyer memur görevlendirmesi, her yıl kurumlar için belirlenen yurt dışına gönderilecek personel sayısı kontenjanından karşılanıyor.

Görevlendirme, personelin kurumunun ilgili olduğu Bakan onayı ile yapılıyor.

Öte yandan, stajyer memur olarak görevlendirilecek kamu görevlisinin; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinin birinden (A) düzeyinde puan almış olması veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olması gerekiyor.

Stajyer memurun maaşı

Stajyer memur olarak görevlendirilenler, mali ve sosyal haklarını kendi kurumlarından almaya devam ediyorlar.

**Aylık ödemeleri:  Bu şekilde görevlendirilenlere mali ve sosyal haklar kapsamında kurumları tarafından bir ayda yapılan toplam ödeme tutarının, 104.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunan tutardan az olması durumunda, aradaki fark herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmadan her ay kurumları tarafından ayrıca ödenir.

Buna göre, 2020 yılı ilk altı ayına ilişkin belirlemeler çerçevesinde, stajyer memura yapılacak ödemenin aylık net tutarı en az 14.976 TL olacak.

**Harcırahları: Devlet memurları asıl görev yeri dışındaki bir yerde stajyer memur olarak görevlendirildiğinde, bu yerlere ilk gidişleri ve kurumlarına dönüşleri için kurumları tarafından sürekli görev harcırahı ödenir.

**Yükümlülükleri: Bu şekilde görevlendirilenler, stajyer memur olarak geçirdikleri sürenin iki katı kadar mecburi hizmetle yükümlüdürler.

Stajyer memurluk görev süresi bitiminde görevine başlamayanlar, memuriyetten çekilmiş sayılırlar ve kendilerine kurumlarınca yapılmış (aylık ve yol giderleri dahil) bütün masrafları iki kat olarak geri öderler. Görevlendirme süresi bitiminde görevine başlayan ancak mecburi hizmetini bitirmeden ayrılan veya ceza alarak memurluktan çıkarılanlar, mecburi hizmetlerinin eksik kalan kısmiyle orantılı miktarı iki kat olarak öderler. 

memurunyeri.com

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.