Devlet , Üstün Zekalı ve Özel Yetenekli Çocuklara Sahip Çıksın - Aziz Sancar'larımız yok olmasın!

Devlet , Üstün Zekalı ve Özel Yetenekli Çocuklara Sahip Çıksın - Aziz Sancar'larımız yok olmasın!

Devlet , Üstün Zekalı ve Özel Yetenekli Çocuklara Sahip Çıksın. Aziz Sancar'larımız yok olmasın!

Ülkemizde üstün zekalı veya özel yetenekli bireylerin eğitim alacağı yatılı veya gündüzlü devlet okulları açılmamıştır. Bu çocuklara  Bilim ve Sanat Merkezlerinde okul dışında eğitim verilmeye çalışılmaktadır Ancak merkezlerin sayısı çok yetersizdir. Veliler, çocuklarını dernek veya vakıfların açtığı özel okullara veya kurslara göndermek zorunda kalmaktadırlar. Onbinlerce öğrencimiz ise hiç eğitim alamamakta, Aziz Sancar'larımız ilgisizlikten Anadolu topraklarında solup gitmektedir.

Devlet zihinsel yetersizliği olan veya özel eğitim gerektiren tüm çocukların destek eğitimi almaları için özel rehabilitasyon merkezi giderlerini karşılamaktadır.  Her öğrenci için aylık ortalama 400 Tl civarında harcama yapmaktadır. Ayrıca bu öğrencileri kendi okullarına servisle taşımaktadır. 

Bu haklar üstün zekalı veya özel yetenekli çocuklara verilmemektedir. Devlet Özel yetenekli çocukların eğitimi için ya kendi okullarını açmalı veya özel kurslar şeklinde açılacak atölyelere devam etmeleri için eğitim giderlerini karşılamalıdır.

Doğan Ceylan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.