Din Kültürü Öğretmenleri İmam Hatiplerde Yönetici Olamayacak

Din Kültürü Öğretmenleri İmam Hatiplerde Yönetici Olamayacak

Yönetici atama yönetmeliğindeki değişiklik din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin imam hatip liselerinde yönetici olmalarını engelliyor.

Yönetici atama yönetmeliğindeki değişiklik din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin imam hatip liselerinde yönetici olmalarını engelliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliğinde değişlik yaptı. Konuyla ilgili Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan açıklamalarda bulundu.

Aydın Kalkan, yönetici atama yönetmeliğinde yapılan iki temel değişiklik meslek liseleri ve imam hatip liseleriyle ilgili oldu. Genel olarak değişiklikleri olumlu buluyoruz fakat özellikle din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerin idareci olmalarıyla ilgili problemlerin olduğunu düşünüyoruz, dedi.

Aydın Kalkan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 28 Şubat post modern darbesinin imam hatipleri ve ilahiyat fakültelerini zayıf düşürmek için kararlar aldığını o dönemleri yaşayan herkes bilir. İlahiyat fakültelerine alternatif olarak Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümleri açıldı. İlahiyat fakültesi mezunu İHL Meslek dersleri öğretmenleri zorunlu olarak alan değiştirdi. İlahiyat fakültesi mezunu olup da Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine geçen binlerce öğretmen var.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle İmam hatip Liselerine sadece İHL meslek dersleri öğretmenlerinin idareci olarak atanması şartını getirdi. İlahiyat fakültesi mezunu olan tüm öğretmenlerin İHL yöneticisi olmasının önü açılmalıdır. Zaten Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü darbe heveslilerinin bir projesiydi. Tüm bu ayrılıkların ortadan kaldırılması gerekir. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri de imam hatip okullarında idareci olabilmelidir.

Aydın kalkan, Meslek liselerine alan  öğretmenlerinin yönetici olarak atanması kararı ve İmam hatiplere Meslek dersleri öğretmenlerinin yönetici olarak atanacak olması olumlu bir karardır, okul idarecilerinin statüsünün netleştirilmesini bekliyoruz. Okul Müdürlerimiz, ilçe milli eğitim müdürlerimiz görevlendirme ile çalışmaktadır. Artık herkesin konumu ve çalışma şartları net olarak belirlenmelidir, ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİKLERİ BİTMELİ ARTIK

Aydın Kalkan, her yıl yönetici atama yönetmeliğinde ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklikler yapılmaktadır. Fakat Türk Eğitim Sisteminin en büyük problemi kendi sistemini oluşturamamasıdır. Artık beş yıllık on yıllık yirmi beş yıllık mevzuat hedeflemeleri yapılmalıdır. Yöneticilikte liyakat ve hakkaniyet çok önemlidir. Eğitim çalışanları sürekli değişikliklerden çok rahatsız ifadelerini kullandı.

Şubat ayı otomobil kampanyaları açıklandı! İşte avantajlı seçenekler

Şubat ayı otomobil kampanyaları açıklandı! İşte avantajlı seçenekler

2019'un en çok satan otomobilleri belli oldu

2019'un en çok satan otomobilleri belli oldu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum