Direksiyon sınavında öncelik öğretmenin mi?

Direksiyon sınavında öncelik öğretmenin mi?

MTSK sınav görevinde öncelik öğretmenin midir?

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Sınav Yönergesi nin 6. maddesinin (h) bendinde; "h) Sınavda görevlendirilmek üzere yeterli sayıda direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu başkan ve üyesi ile (Ek-1) tabloda belirtilen sayıda yedek üye belirler. Başkan, üyeleri ve yedek üyeleri belirlerken önceliği Bakanlığın ilçede bulunan öğretmen ve/veya milli eğitim müdürlüğü personeline vererek adlarına "Görevlendirme Formu" (Ek-2) düzenler. Görevlendirilen üyeler arasında "A1", "A2", "C", "D" ve "E" sınıfı sürücü belgesi olan başkan ve üyelerin bulunması halinde bu sertifikaların sınavı için bu başkan ve üyelere görev verir." hükümleri bulunmaktadır.

Belirtilen madde ile Sınav Sorumlusu Yetki belgesine sahip okullarda görev yapan öğretmen hariç diğer personelin görev alıp alamayacağı konusunda tereddüte düşülmüş bu tereddütün giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı "Okullarda görevli personeller il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı personel olduklarından mevzuat gereği görev verilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır." cevabını içeren aşağıdaki görüş yazısını yayınlamıştır.

Buna göre öğretmen ve diğer personel arasında bir öncelik söz konusu değildir. Sınavlar eşit bir şekilde Sınav Sorumlusu Yetki belgesine sahip olan tüm personele verilecektir.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.